На Львівщині розпочалась операція «Канікули»

На Львівщині розпочалась операція «Канікули»

28.03.13 11:57 0 1144
Із 23 березня 2013 року на території обслуговування Червоноградського МВ ГУМВС України у Львівській області розпочалось оперативно-профілактичне відпрацювання під назвою «Канікули», у ході якого виявлятимуться осіб, які втягують підлітків у злочинну діяльність, проституцію, жебрацтво, наркоманію. Попереджатимуться злочини з боку неповнолітніх, перевірятиметься рівень їхнього соціального стану і правового захисту. Операція триватиме до 31 березня 2013 року.

До проведення даного відпрацювання залучили працівників кримінальної міліції у справах дітей Червоноградського МВ, міліції громадської безпеки, сектору боротьби з незаконним обігом наркотиків, служб у справах дітей, освіти та науки Червоноградської міської ради.

Працівники міліції виявлятимуть та документуватимуть факти продажу неповнолітнім алкогольних і тютюнових виробів на території обслуговування Червоноградського МВ. Особливу увагу звертають на ті заклади торгівлі, що розташовані поблизу вокзалів, місць дозвілля та відпочинку підлітків. Особи, які продають дітям алкоголь або тютюнові вироби притягуватимуться до адміністративної відповідальності за ч. 2 ст. 156 Кодексу України про адміністративні правопорушення. Поза увагою не залишаться й ті дорослі, які доводять підлітків до стану алкогольного сп’яніння.

Так, згідно рішення Червоноградської міської ради від 05.04.2012 року «Про впорядкування продажу алкогольних напоїв у торговельній мережі на території Червоноградської міської ради» заборонено реалізацію алкогольних, слабоалкогольних напоїв та пива у стаціонарних об’єктах торгівлі, тимчасових спорудах для проведення підприємницької діяльності, АЗС та вокзалах, які розташовані на території Червоноградської міської ради, окрім закладів ресторанного господарства, з 22.00 год. до 8.00 год. і зобов’язати керівників торговельних підприємств дотримуватися графіків, інформувати покупців про прийняте Червоноградською міською радою рішення. Власникам торговельних підприємств звернути увагу на недопустимість продажу алкоголю неповнолітнім.

На даний час працівники Червоноградського ВКМСД склали 4 протоколи за ознаками ст.184 КУПАП (Ухилення батьків або осіб, які їх замінюють, від виконання передбачених законодавством обов'язків щодо забезпечення необхідних умов життя, навчання та виховання неповнолітніх дітей- тягне за собою попередження або накладення штрафу від одного до трьох неоподатковуваних мінімумів доходів громадян) та 1 протокол по ст.185 КУпАП (дрібне хуліганство).

Працівники міліції звертаються до усіх небайдужих і наголошують, що у період весняних шкільних канікул переважна більшість дітей залишаються без нагляду дорослих. Не продавайте неповнолітнім алкогольні напої і тютюнові вироби. А водії транспортних засобів, будьте уважними та обережними під час керування автомобілем! Не забувайте, що на вулицях діти. Дотримуйтесь правил дорожнього руху, не перевищуйте швидкість адже за цим стоїть чиєсь життя.

Про це повідомили у ВЗГ ГУМВС України у Львівській області

(за матеріалами Червоноградського МВ)
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Чемпіонат Росії. ...
Наступна новина: На Житомирщині ...

КОМЕНТАРІ