За пропозицією Олега Панькевича представники екологічних комітетів парламентів України, Литви та Польщі обговорять проблеми видобування сланцевого газу

За пропозицією Олега Панькевича представники екологічних комітетів парламентів України, Литви та Польщі обговорять проблеми видобування сланцевого газу

28.03.13 19:12 0 1075
Для України, Польщі і Литви актуальним є питання видобування сланцевого газу на їхніх територіях. Було би доцільно, аби представники екологічних комітетів парламентів трьох держав провели спільне засідання на цю тему. З цією пропозицією виступив заступник Голови Всеукраїнського об'єднання "Свобода", заступник голови Комітету з питань євроінтеграції народний депутат Олег Панькевич на засіданні Міжпарламентської асамблеї Верховної Ради України, Сейму Литовської Республіки і Сейму та Сенату Республіки Польща, яке відбулося 25–26 березня 2013 року у Варшаві.

"У всіх трьох державах зараз активно обговорюють питання видобування сланцевого газу й пов'язані з цим екологічні ризики, – зазначив Олег Панькевич. – Польща вже має дещо більший досвід у цій темі, Україна і Литва перебувають приблизно на тому ж етапі. На жаль, в Україні ми стикаємося із приховуванням інформації про можливі екологічні наслідки такого видобутку, про умови угоди з компаніями, які його здійснюватимуть, гарантії безпеки для людей і довкілля. Прикро, що депутатська більшість в українському парламенті відмовляється проводити громадські слухання з цього питання".

Олег Панькевич запропонував внести питання видобування сланцевого газу, а також інші важливі екологічні питання до порядку денного одного з наступних засідань Міжпарламентської асамблеї, а перед тим обговорити питання на спільному засіданні представників екологічних комітетів парламентів України, Польщі, Литви.

Довідка: 25–26 березня 2013 року у Варшаві відбулося засідання Міжпарламентської асамблеї Верховної Ради України, Сейму Литовської Республіки і Сейму та Сенату Республіки Польща, де йшлося про діяльність, завдання та мету асамблеї, про відносини України з Європейським Союзом, про пріоритети литовського головування в ЄС, підготовку спільного видання історичних есеїв та інше.

Про це повідомили в прес-службі Львівської обласної організації ВО "Свобода"
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: У Львові виступить ...
Наступна новина: Переможців обласного етапу ...

КОМЕНТАРІ