Свободівець Михайло Задорожний закликав жителів свого округу до участі у всеукраїнській акції опозиції "Вставай, Україно!"

Свободівець Михайло Задорожний закликав жителів свого округу до участі у всеукраїнській акції опозиції "Вставай, Україно!"

28.03.13 09:07 0 1189
Депутат Львівської обласної ради від Всеукраїнського об'єднання "Свобода" Михайло Задорожний зустрівся з виборцями в селах Ролів, Добрівляни та Воля Якубова. На зустрічах депутат закликав людей приєднуватися до протестних акцій опозиції та наголошував: годі миритися зі свавіллям і зухвальством влади – час брати свою долю та долю своєї країни в руки народу, необхідно мобілізуватися та підтримати акцію "Вставай, Україно!" 18 травня в Києві.

Громади сіл заявили, що підтримають акцію, бо добре розуміють, що їх обкрадають, люди на власній шкурі відчувають результат "покращення". Безгрошів'я, безробіття, занепад – ці слова лунали з уст жителів найчастіше. Окрім того, в кожному селі є свої проблеми, які потребують втручання. Так у Добрівлянах стоять пусткою гектари розпайованої землі. Тут вщент розбиті центральні дороги, ремонту потребує ФАП, є необхідність розчищення русла річки.

Схожими є проблеми й у Волі Якубовій. Люди скаржаться, що агрофірма "Агрокультура", якій вони передали в оренду свої земельні паї, зловживає своїм монопольним становищем: кілька років поспіль не застосовує сівозміни, через що ґрунти можуть виснажитися і втратити свою родючість. Турбує волянців також поганий стан центральної дороги, адже через бездоріжжя перевізник відмовляється їздити в кінець села, що створює мешканцям неабиякі незручності. Великою проблемою для жителів Волі Якубової є "сусідство" із броницьким сміттєзвалищем. Вітри несуть волянцям неприємні запахи, а небезпечні речовини, потрапляючи у ґрунтові води, опиняються у криницях селян. Тож люди справедливо вимагають, аби на цю проблему нарешті звернули увагу і збудували в краї бодай сміттєсортувальну станцію, бо більше так продовжуватись не може.

Низка невирішених проблем є й у Ролеві. Зокрема, тут центральна дорога у катастрофічному стані. Перевізник не дотримується затвердженого графіку руху. А історія із будівництвом ролівської школи узагалі тягнеться вже давно. Щоправда, завдяки зусиллям депутатів Львівської облради, зокрема, депутатів фракції "Свобода", цю справу нарешті вдасться зрушити з місця. Так, цьогоріч у обласному бюджеті передбачено 300 тис. грн. як співфінансування проекту будівництва школи. А на численні заклики, запити й подання облради нарешті відреагували в Києві, і вже є Постанова Кабміну, згідно з якою на цей об'єкт із Держбюджету має надійти 3 млн. грн.

За підсумками зустрічей Михайло Задорожний наголосив, що скерує запити у відповідні інстанції, служби та на обговорення сесії обласної ради. Обранець також запевнив: є чітка позиція обласної ради підтримати проект будівництва ролівської школи, є напрацювання облради щодо направлення коштів із обласного та Державного бюджетів. Тож школу цьогоріч обов'язково будуватимуть.

Михайло Задорожний також прозвітував перед селянами про свою депутатську діяльність за минулий рік та розповів про майбутні плани.

Про це повідомили в прес-службі Львівської обласної організації ВО "Свобода"
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: 27 березня 2013 року ...
Наступна новина: У Росії тривають обшуки ...

КОМЕНТАРІ