На Львівщині свободівці взяли участь у врученні відзнаки імені професора Боберського

На Львівщині свободівці взяли участь у врученні відзнаки імені професора Боберського

28.03.13 15:16 0 958
26 березня 2013 року народний депутат України від Всеукраїнського об'єднання "Свобода" Ігор Янків та голова комісії з питань молодіжної політики, фізичної культури, спорту і туризму Львівської обласної ради свободівець Тарас Скиба взяли участь в урочистій церемонії вручення Почесної відзнаки імені професора Івана Боберського партнерові Національного олімпійського комітету України Ларисі Барабаш-Темпл із США. Урочистості відбулися у Львівському державному університеті фізичної культури.

Вітаючи пані Ларису з нагородою, Ігор Янків висловив їй вдячність за підтримку українського спорту та побажав усім, аби не діаспора спонсорувала виступи українських спортсменів, а держава Україна підтримувала своїх співвітчизників за кордоном. Тарас Скиба зазначив, що пані Лариса родом зі Стрийщини – краю, який пов'язуємо з життям легендарного провідника української нації Степана Бандери. І цей край може пишатися ще однією видатною особистістю – Ларисою Барабаш-Темпл.

Нагадаємо, що 2013 рік Львівська обласна рада проголосила Роком Івана Боберського на Львівщині. ЛДУФК заснував Почесну відзнаку імені професора Боберського – видатного педагога, організатора української національної фізичної культури. Першу відзнаку отримав почесний ректор ЛДУФК Мирослав Герцик, другу ж відзнаку присудили Ларисі Барабаш-Темпл.

Довідка: Лариса Барабаш-Темпл – видатний організатор громадсько-суспільного та спортивного життя української громади західної діаспори, одна з активних зарубіжних партнерів Національного Олімпійського Комітету України, аташе НОК України на Олімпійських Іграх в Атланті 1996 року та Солт-Лейк Ситі 2002-го. Її родинні корені пов'язані зі Львівщиною. Лариса Барабаш-Темпл відіграла надзвичайно важливу роль у налагодженні дієвої співпраці українського світового українства та керівних органів галузі фізичної культури та спорту в період утвердження українського спорту на світовій арені як самостійного державницького суб'єкта та входження НОК України в міжнародний олімпійський рух.

В Атланті очолювала Комітет приятелів НОК України. Як аташе НОК України Лариса Барабаш-Темпл здійснила низку важливих акцій з підготовки дебютних виступів національних збірних команд України на міжнародній олімпійській арені – Зимових Олімпійських ігор у Лілегаммері 1994 року та Літніх Олімпійських ігор в Атланті 1996 року. Зокрема, у 1993-1996 роках зорганізувала масштабну безпрецедентну акцію з фінансової підтримки НОК України. Українська та зарубіжна преса того часу справедливо іменувала Л. Барабаш-Темпл "добрим ангелом українських атлетів".

Про це повідомили в прес-службі Львівської обласної організації ВО "Свобода"
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ