Житомирщина: на часі в області підготовка до проведення весняно-польових робіт

Житомирщина: на часі в області підготовка до проведення весняно-польових робіт

28.03.13 08:55 0 880
Про підготовку і проведення комплексу весняно-польових робіт говорили на засідання колегії департаменту агропромислового розвитку облдержадміністрації.

«Вже заготовлено 19,6 тис. тон насіння ярих зернових культур, що складає 105% від потреби. Зараз триває робота по сортооновленню в таких районах: Народицький, Володарськ-Волинський, Овруцький, Олевський, Червоноармійський, Житомирський, Коростишівський, Малинський, Романівський та Бердичівський», - розповів заступник директора департаменту агропромислового розвитку облдержадміністрації Євген Данкевич.

Агроформуваннями області закуплено 101,1 тис. тонн мінеральних добрив, що складає 89% до необхідного, і на 23% більше ніж у минулому році. За словами Євгена Данкевича, фітосанітарні прогнози такі, що 2013 рік буде сприятливим для шкодочинних організмів. Шкоду можуть завдати нові раси рослинних хвороб та організмів, які поширюються з південних районів держави. Це кукурудзяні корінні жуки, білий американський метелик, які вже виявлені на теренах Житомирської області.

Для проведення хімічного захисту рослин в нинішньому році заготовлено 432 тонни пестицидів, в тому числі 38,6 тонн протруйників насіння, що складає відповідно 83% та 100% до потреби.

У весняному комплексі робіт передбачається задіяти 4,5 тис. тракторів, понад трьох тисяч плугів та культиваторів, близько двох тисяч сівалок та іншу сільськогосподарську техніку.

Про це повідомили у Житомирській ОДА
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: КХЛ. Кубок Гагаріна. СКА ...
Наступна новина: 27 березня 2013 року ...

КОМЕНТАРІ