Житомирщина: майже 70% агроформувань області закінчили рік з прибутковими показниками

Житомирщина: майже 70% агроформувань області закінчили рік з прибутковими показниками

28.03.13 11:12 0 893
Про підсумки роботи галузі АПК за 2012 рік та завдання на 2013 рік говорили на засіданні колегії департаменту агропромислового розвитку облдержадміністрації 27 березня.

«Динамічний розвиток галузі агропромислового комплексу супроводжується зростанням валової продукції сільського господарства», - розпочав свою доповідь на засіданні колегії директор департаменту агропромислового розвитку облдержадміністрації Микола Дідківський.

Область за 2012 рік демонструє позитивний фінансовий результат виручки від сільськогосподарської продукції в сумі 2,1 млрд. грн. На Житомирщині 69% агроформувань закінчили рік з прибутковими показниками, це на 5% більше ніж в 2011 році. Так найкращими прикладами по прибутковості підприємств у галузі сільського господарства є Андрушівський, Попільнянський, Ружинський, Червоноармійський та Брусиловський райони. У 2012 році було збільшено кредитування сільського господарства, так було надано для розвитку галузі 414 млн. кредитних коштів.

в області проводиться робота щодо модернізації близько 40% сільського господарської техніки. Оновлення парку сільськогосподарської техніки дасть змогу вести організацію сучасного сільськогосподарського виробництва. У Попільнянському районі було придбано 118 одиниць техніки, у Новоград-Волинському та Андрушівському – 36 і 35 одиниць техніки відповідно. На черзі оновлення автопарку сільськогосподарської техніки потребують Коростенський, Луганський, Ємільчинський, Червоноармійський райони.

Одним із пріоритетних завдань на 2013 рік перед агропромисловим комплексом області стоїть питання збереження та нарощування поголів’я великої рогатої худоби. Саме на цьому під час засідання колегії наголошував директор департаменту агропромислового розвитку облдержадміністрації Микола Дідківський. Завдання керівників профільних управлінь в районах пояснити фермерам, що вони можуть розраховувати на державну підтримку по закупівлі племінних телиць. Такою підтримкою успішно скористалися в 2012 році Баранівський, Брусилівський та Новоград-Волинський райони.

В області запроваджено програму для семи пілотних проектів по створенню сільських господарств сімейного типу. Завдання керівників в районах - підготувати фермерів до участі в програмі.

Загалом у 2012 році у рослинництві відмічено значне зростання обсягів виробництва сільськогосподарської продукції. Зокрема, отримано урожай зернових 1690 тис. тонн, що складає 3,6% від загального обсягу по Україні. Під урожай 2013 року всіма категоріями господарств посіяно 180,7 тис. га озимих культур, що на 3,9 тис. га більше ніж у минулому році.

У тваринництві у 2012 році забезпечено стабільне нарощування виробництва тваринницької продукції. Всіма категоріями господарств вироблено 595 тис. тонн молока, що більше за показник 2011 року на 4,6%, забезпечено нарощування поголів’я великої рогатої худоби, чисельність якого на 1 січня 2013 року становила 217,3 тис. голів, і за січень-лютий 2013 року збільшилась на 4,4 тис. голів.

Про це повідомили у Житомирській ОДА
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Електропостачання ...
Наступна новина: Інформація про розташування ...

КОМЕНТАРІ