На Чернігівщині ліквідовано пожежу в гімназії

На Чернігівщині ліквідовано пожежу в гімназії

28.03.13 10:28 0 875
26 березня о 07:47 у м. Борзна до служби "101" надійшло повідомлення про пожежу в місцевій гімназії ім. П. Куліша по вул. Б. Хмельницького. Через 3 хвилини на місце події прибуло відділення пожежно-рятувального підрозділу. У цей час на І поверсі палало підсобне приміщення й вогонь став миттєво розповсюджуватися коридором будівлі. Рятувальники негайно приступили до гасіння й викликали на допомогу друге відділення підрозділу, яке в цей час працювало на автотрасі по звільненню автомобілів зі снігових заметів. Ліквідація пожежі тривала майже годину в ході якої рятувальники завадили вогню вийти за межі підсобного приміщення та частини коридору навчального закладу й врятували матеріальних цінностей на загальну суму близько 400 тис. грн. У день виникнення пожежі учні гімназії знаходилися на канікулах і ніхто з дітей не постраждав.

Причиною пожежі стало порушення правил пожежної безпеки при експлуатації електропобутового приладу в підсобному приміщенні гімназії.

По факту пожежі ведеться слідство, збитки встановлюються.

Наразі відомо, що з 7-ї ранку в гімназії будь-яких ознак горіння не було, проте вже через 30 хвилин з підсобного приміщення почав виходити дим. Намагаючись загасити пожежу за допомогою вогнегасника, 64-річна працівниця закладу відчинила двері підсобки, але тут стався приток повітря й вогонь набув ще більшої сили. Внаслідок цього жінка отримала опіки обличчя, верхніх дихальних шляхів та кінцівок рук ІІ ступеню й була доставлена у районну лікарню.

У зв’язку з цим, Управління Держслужби України з надзвичайних ситуацій у Чернігівській області нагадує, що не можна залишати без нагляду увімкнену електротехніку, а після закінчення користування нею необхідно обов’язково вимкнути з розетки з’єднувальний шнур приладу.

Управління ДСНС у Чернігівській області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ