Хімічний гігант Рівненщини вироблятиме більше міндобрив на експорт

Хімічний гігант Рівненщини вироблятиме більше міндобрив на експорт

28.03.13 15:29 0 909
Цьогоріч ПАТ «Рівнеазот» майже в півтора раза планує збільшити випуск вапняково-аміачної селітри. Саме це міндобриво затребуване на іноземних ринках – торік закордонними покупцям продали понад 70 відсотків виробленого. Найбільше місцевої продукції придбали споживачі Європи (Польща, Італія, Бельгія), США та Туреччини.

Виробити додаткові обсяги вапняково-аміачної селітри вдасться завдяки впровадженому торік інвестиційному проекту. Зокрема, після введення в експлуатацію нового агрегату з виробництва неконцентрованої азотної кислоти, хімгігант має власну сировину для продукування популярного за кордоном міндобрива. Відновлення цього виробництва обійшлося ПАТ «Рівнеазот» (яке входить до «OSTCHEM») в 94 мільйони 300 тисяч гривень.

Водночас такі інвестиції дозволяють збільшувати виробничі потужності, прокоментував заступник голови облдержадміністрації Володимир Новак, позаяк через дефіцит азотної кислоти цех із виробництва вапняково-аміачної селітри був завантажений лише на 60 відсотків.

Торік, маючи власну сировину, ПАТ «Рівнеазот» також збільшив обсяг випуску та реалізації і аміачної селітри. Так, її виробництво зросло на понад 20 тисяч тонн, а продаж – на 12 відсотків у порівнянні з 2011 роком.

Про це повідомили у Рівненській обласній державній адміністрації
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ