На Рівненщині пропозиція, від якої не можна відмовитись – справжність номерних знаків та документів на авто підтвердять експерти

На Рівненщині пропозиція, від якої не можна відмовитись – справжність номерних знаків та документів на авто підтвердять експерти

28.03.13 14:34 0 911
Постановою Кабінету Міністрів України від 27 червня 2012 року №600 внесені зміни до «Порядку державної реєстрації (перереєстрації), зняття з обліку автомобілів, автобусів, а також самохідних машин, сконструйованих на шасі автомобілів, мотоциклів усіх типів, марок і моделей, причепів, напівпричепів, мотоколясок, інших прирівняних до них транспортних засобів та мопедів».

Згідно з внесеними змінами «дослідження транспортного засобу — проводиться на письмову вимогу власника або уповноваженої ним особи фахівцями експертної служби МВС». Разом з тим, згідно з п.15 (даної постанови) під час проведення державної реєстрації (перереєстрації), зняття з обліку транспортних засобів проводиться звірення ідентифікаційних номерів з номерами, зазначеними у реєстраційних документах, визначення їх справжності та проведення перевірки за Єдиним державним реєстром Державтоінспекції та іншими автоматизованими базами ДАІ.

У даному випадку справжність документів та номерних позначень транспортних засобів можуть встановити тільки експерти НДЕКЦ, які пройшли спеціальне навчання та мають відповідні допуски для проведення даного виду дослідження.

Крім цього, постановою Кабінету Міністрів України від 26 жовтня 2011 р. №1098 п.14 встановлено Перелік платних послуг, які надаються підрозділами Міністерства внутрішніх справ та Державної міграційної служби, і розмір плати за їх надання.

Реєстрація, перереєстрація колісних транспортних засобів з видачею свідоцтва про реєстрацію або його дубліката та номерних знаків, зняття з обліку транспортного засобу з видачею облікової картки та номерних знаків для разових поїздок, проведення експертного дослідження транспортних засобів і супровідних документів з видачею експертного висновку.

Вартість дослідження транспортного засобу експертом НДЕКЦ включена до загальної вартості адміністративних послуг, що надаються підрозділами ДАІ.

Тобто власники транспортних засобів платять за експертний огляд транспортного засобу, при цьому відмовляючись від нього.

Шановні водії, не ігноруйте безпеку Вашої власності. Адже за кілька хвилин можна отримати впевненість не лише у справності авто, а й у справжності документів на нього.

НДЕКЦ при УМВС України в Рівненській області
За повідомленням УМВС України у Рівненській області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Музичне мистецтво ...
Наступна новина: Голова Львівської ОДА ...

КОМЕНТАРІ