На Рівненщині рятувальники провели навчання з ліквідації   умовної хімічної аварії на залізниці

На Рівненщині рятувальники провели навчання з ліквідації умовної хімічної аварії на залізниці

28.03.13 10:57 0 922
27 березня відбулися командно-штабні тренування з органами управління та силами цивільного захисту Здолбунівської місцевої ланки територіальної підсистеми єдиної системи цивільного захисту Рівненської області при ліквідації наслідків надзвичайних ситуацій у разі виникнення аварії на залізничному транспорті.

За тактичним задумом о 10:00 до оперативно-координаційного центру Головного управління Державної служби України з надзвичайних ситуацій у Рівненській області надійшло повідомлення про хімічну аварію на залізниці в місті Здолбунів. Під час проведення маневрування виникла розгерметизація залізничної цистерни з аміаком ємністю 30 тон. Внаслідок цього трапився витік зрідженого газу на грунт. В умовну зону ураження потрапили станційні споруди та прилеглі житлові будинки. За попередньою інформацією в забрудненій зоні перебував постраждалий працівник.

Одразу до місця надзвичайної пригоди були направлені оперативно-рятувальні формування з обласного центру та усі служби цивільного захисту міста Здолбунів і району. Першими до місця виклику прибули чергові підрозділи працівників Державної служби з надзвичайних ситуацій та приступили до порятунку потерпілого. Чоловіка винесли із небезпечної зони та передали працівникам швидкої медичної допомоги. Одночасно з цим інша група рятувальників за допомогою водяних стволів проводила осадження хмари аміаку, що витікав із пошкодженої цистерни та накладали бандаж на розгерметизовану ємність. Через високий рівень складності надзвичайної пригоди, черговим по залізничній станції Здолбунів на допомогу рятувальникам був залучений пожежний потяг. Завдяки злагодженим та оперативним діям надзвичайну ситуацію було швидко ліквідовано. За всіма етапами тренувань спостерігав керівний склад обласного управління ДСНС, які у підсумку дали високу оцінку діям підлеглих та допоміжних служб.

Як зазначив начальник Головного управління ДСНС України у Рівненській області полковник служби цивільного захисту Володимир Оглобля, метою спільних командно-штабних тренувань рятувальників та служб цивільного захисту району є налагодження тісної взаємодії з ліквідації наслідків можливих надзвичайних ситуацій та пожеж на об’єктах ВП «Рівненська дирекція залізничних перевезень» ДТГО «Львівська залізниця».

Для участі у командно-штабних тренуваннях було залучено аварійні бригади комунальних підприємств «Здолбунівводоканал», «Здолбунівкомуненергія», Здолбунівський РЕМ ПАТ «АЕС Рівнеобленерго», залізничники, медики, правоохоронці, представники органів місцевої влади, а також понад 50 чоловік особового складу рятувальників та 10 одиниць пожежно-рятувальної та спеціальної техніки.
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: В Тернополі громадським ...

КОМЕНТАРІ