Рівненщина: декларування доходів громадян - тема засідання «круглого столу»

Рівненщина: декларування доходів громадян - тема засідання «круглого столу»

28.03.13 09:58 0 938
Ми повинні усвідомити відповідальність перед своєю державою, та вчасно подати декларацію та сплатити податок із задекларованих доходів.

Саме такими словами розпочалася зустріч за «круглим столом», яка відбулася нещодавно з начальником управління оподаткування фізичних осіб ДПІ у Рівненському районі Надією Мельник та представниками підприємницьких кіл та громадянами. Під час зустрічі Надія Мельник акцентувала увагу громадян на тому, що у 2013 році вони мають можливість задекларувати свої доходи за 2012 рік особисто, надіслати поштою з повідомленням про вручення, прозвітувати у режимі реального часу не виходячи з дому. Декларування доходів громадян – це не тільки конституційний обов’язок, а й усвідомлення того, що кожна задекларована нами гривня йде в бюджет, з якого фінансуються заклади хорони здоров’я, культури, освіти тощо.

В ході спілкування Надія Мельник зазначила, що починаючи з січня 2013 року введено новий податковий платіж – податок на нерухоме майно. Платниками цього податку є громадяни, приватні підприємці та підприємства, які є власниками об'єктів житлової нерухомості. Обчислення суми податку проводиться органом державної податкової служби за місцезнаходженням об’єкта нерухомості.

Усі громадяни - власники нерухомого майна, яке підлягає оподаткуванню, отримуватимуть від органів ДПС повідомлення – рішення про суму податку та платіжні реквізити.

Про це повідомив медіа-центр ДПС у Рівненській області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ