Ліга арабських держав виступила за право озброювати повстанців у Сирії – повідомлення

Ліга арабських держав виступила за право озброювати повстанців у Сирії – повідомлення

28.03.13 16:29 0 847
Керівники Ліги арабських держав на саміті у столиці Катару Досі, за повідомленнями, розробили в вівторок проект резолюції, який мав би надати країнам-членам пряме право надавати повстанцям у Сирії всі засоби самозахисту, включно з військовою підтримкою і постачанням озброєнь. Про це повідомляє "Радіо Свобода".

За цими повідомленнями, проект документу також закликає регіональні і міжнародні організації визнати провідне об’єднання сирійських опозиційних організацій, Національну коаліцію сирійських революційних і опозиційних сил, за єдиного законного представника сирійського народу.

Сама Ліга арабських держав уже надала в вівторок місце Сирії у своєму складі цій опозиційній коаліції.

Арабських держав не стосується ембарго на постачання озброєнь усім сторонам сирійського конфлікту, які діють у Європейському Союзі і у США. Відомо, що деякі з цих держав уже неофіційно озброюють сирійську опозицію, але ухвалення резолюції дозволило б їм робити це відкрито.

Практично всі арабські держави, як і країни Заходу, виступають проти влади авторитарного президента Сирії Башара аль-Асада і вимагають його відходу з посади. Натомість цю владу твердо підтримує Іран, а також фактично й Росія, яка на словах заявляє про свою безсторонність.
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: 29.03 у смт Ратне ...

КОМЕНТАРІ