Уряд Британії знову програв справу про депортацію ісламського радикала

Уряд Британії знову програв справу про депортацію ісламського радикала

28.03.13 15:19 0 857
Уряд Великої Британії вкотре програв судову справу, в якій він оскаржував попереднє рішення суду відмовити в екстрадиції радикального мусульманського проповідника Абу Катади до Йорданії, де його звинувачують у тероризмі. Про це повідомляє "Радіо Свобода".

Колегія з трьох суддів Апеляційного суду відхилила скаргу міністра юстиції Терези Мей на ухвалу спеціальної апеляційної комісії в імміграційних справах, яка минулого року постановила, що Абу Катаду не можна екстрадувати до Йорданії через побоювання, що там він може не отримати справедливого розгляду справи і що проти нього можуть використати докази, отримані під тортурами.

Уряди Великої Британії вже понад десять років, із 2002-го, домагаються депортації проповідника, заявляючи, що він становить загрозу національній безпеці країни, але Абу Катада вже кілька разів через суди домагався зупинення планів депортувати його. За цей час він провів у Британії понад шість років в ув’язненні у процесі розглядів справ про депортацію.

Приблизно 52-річний Абу Катада, відомий також як Омар Махмуд Осман, палестинець із йорданським громадянством, перебуває в переліку осіб, на яких накладені міжнародні санкції Ради безпеки ООН за звинуваченням у зв’язках із терористичною мережею «Аль-Каїда». Як вважають, він був одним із чільних помічників у Європі колишнього провідника «Аль-Каїди» Усами бін Ладена і духовним натхненником цього і ще кількох терористичних угруповань.
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: На Львівщині свободівці ...
Наступна новина: На Івано-Франківщині ...

КОМЕНТАРІ