У Росії тривають обшуки неурядових організацій

У Росії тривають обшуки неурядових організацій

28.03.13 09:09 0 919
Російська влада продовжує обшуки неурядових організацій. про перевірки в своїх офісах повідомили Transparency International і Human Rights Watch. Про це повідомляє "Радіо Свобода".

Представник Transparency International у Москві Андрій Жвирбліс заявив, що здивований візитом прокуратури і податкової поліції. Він сказав Радіо Свобода, що організація надала всі необхідні документи минулого місяця. «До нас прийшла перевірка прокуратури, яка приходила до багатьох наших колег. У нас попросили низку документів. Ці документи в нас уже готові , тому що в лютому організація пройшла планову перевірку Міністерства юстиції, що по ідеї мало бути підставою не перевіряти нас вдруге», – сказав Жвирбліс.

Зі свого боку, заступник директора Human Rights Watch в Європі і Центральній Азії Рейчел Денбер електронним листом підтвердила, що представники прокуратури і податкової поліції провели «неоголошену перевірку» московського офісу.

За її словами, перевірки в офісі правозахисної організації «є частиною масивної, безпрецедентної хвилі перевірок неурядових організацій у Росії, що посилює тиск на громадянське суспільство у відповідь на ухвалення низки обмежувальних законів минулого року».

Водночас правозахисна організація «Агора» в Казані отримала письмову вимогу надати документи.

Влада Росії з минулого тижня збирає документи про реєстрацію і фінансування у сотень неурядових груп по всій території держави. Влада заявляє, що перевіряє, чи дотримуються організації нового законодавства про іноземне фінансування. Частина нових законів містить зобов’язання для неурядових організацій офіційно реєструватися як «іноземні агенти», якщо вони отримують фінансування з-за кордону і займаються діяльністю, яку влада вважає політичною.
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Свободівець Михайло ...
Наступна новина: Відбулася виїзна нарада на ...

КОМЕНТАРІ