Стан пожежної безпеки обговорили в Закарпатській обласній державній адміністрації

Стан пожежної безпеки обговорили в Закарпатській обласній державній адміністрації

28.03.13 08:09 0 1132
У середу, 27 березня, під керівництвом першого заступника голови обласної адміністрації Ігоря Свища відбулося засідання комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій.

Передусім, учасники засідання затвердили паспорт ризику виникнення надзвичайних ситуацій на території Закарпатської області.

Відтак, заслухали інформацію начальника відділу пожежного нагляду управління Держтехногенбезпеки Віталія Лийнарта, який повідомив, що минулоріч на території Закарпаття трапилося 1 834 пожежі. Це на 61 % більше, ніж у 2011 році.

Проте прямі матеріальні збитки зменшилися. Якщо у 2011 році вони склали понад 11 мільйонів, то у 2012 – трохи більше 10 мільйонів. Кількість загиблих у пожежах – 50 осіб проти 48 у 2011 році. Ріст кількості пожеж спостерігався у Виноградівському, Мукачівському, Берегівському, та Хустському районах.

Причинами виникнення пожеж залишаються порушення правил пожежної безпеки при влаштуванні електроустановок, необережне поводження з вогнем, експлуатація печей. В області заплановано створити 57 місцевих пожежних команд. Наразі створено 25.

Також доповідач зазначив: в ужгородській шістнадцятиповерхівці системи пожежної безпеки застаріли. Тож, Ужгородському міськвиконкому доручено вжити заходів щодо ремонту системи пожежної автоматики і протипожежного водопостачання будівлі.

Прес-центр ОДА
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: На Рівненщині громади ...
Наступна новина: Місія МВФ проведе два тижні ...

КОМЕНТАРІ