Хмельниччина: за «паперові» махінації з вапняком та щебенем подільські землекопи сплатять до бюджету 4 мільйони гривень

Хмельниччина: за «паперові» махінації з вапняком та щебенем подільські землекопи сплатять до бюджету 4 мільйони гривень

28.03.13 14:15 0 920
За рішенням суду, що вже набрало законної сили „сірий” надрокористувач з міста над Смотричем доплатить у казну понад 1 мільйон гривень з податку на прибуток та більше трьох мільйонів гривень ПДВ через неправомірну угоду з колективного віртуального видобування корисних копалин.

За результатами перевірки, проведеної кам’янецькими податківцями виявилось, що місцевий розробник кар’єру, аби не сплачувати податки, вирішив створити спільно з іншим «тіньовиком» об’єднання-фантом з «паперового» видобування й виробництва вапна, щебеню та крейди.

Проте землекоп не врахував, що за чинним законодавством передача наданих йому прав на користування надрами третім особам є неправомірною. До того ж, як з’ясували податківці, у реальності жодної колективної розробки кар’єру не було. Свої основні фонди, які за «угодою» надрокористувач мав передати новоствореному об’єднанню, він експлуатував самостійно та нараховував на них амортизацію. Аби не сплачувати податки, ділки, всупереч законодавтсву, занижували собівартість виготовленої продукції, не включаючи до неї суми амортизаційних відрахувань та податків, інших зборів та обов’язкових платежів передбачених законом.

Окрім того, списавши борги, задля зменшення своїх зобов’язань з податку на прибуток, надрокористувачі завищили власні валові витрати на понад 2 мільйони гривень.

Про це повідомив медіа-центр ДПС у Хмельницькій області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: На саміті БРІКС мають ...
Наступна новина: Чернівці: План виконання ...

КОМЕНТАРІ