Чернівці: Культові будівлі на вул.  Моріса Тореза передадуть у позичку релігійній організації «Громада релігії Ружин Садгора»

Чернівці: Культові будівлі на вул. Моріса Тореза передадуть у позичку релігійній організації «Громада релігії Ружин Садгора»

29.03.13 14:06 0 1013
На черговій сесії Чернівецька міська рада вирішила передати в позичку релігійній організації “Громада релігії Ружин Садгора” комплекс культових будівель, а саме: будівлі літ.А загальною площею 667,0кв.м, літ.Б загальною площею 340,6кв.м. та споруду водонапірної башти І на вул.Тореза Моріса,192-Г у м.Чернівцях терміном на 18 місяців.

У тримісячний термін з моменту укладання договору позички на комплекс культових будівель релігійна організація „Громада релігії Ружин Садгора” повинна вирішити питання користування земельною ділянкою, на якій вони розташовані. У місячний термін з моменту укладання договору позички представники організації мають звернутись у відділ охорони культурної спадщини міської ради для укладання охоронного договору на визначення режимів використання об’єкта культурної спадщини. До вересня 2014р. „Громада релігії Ружин Садгора” повинна здійснити ремонтно-реставраційні роботи по відновленню комплексу культових будівель за власні кошти і відкрити їх для проведення богослужінь, провести благоустрій прилеглої території, розглянути можливість влаштування гостьової стоянки автотранспорту на прилеглій території та готелю.

Після завершення виконання ремонтно-реставраційних робіт, на засіданні міської ради буде розглянуто питання про передачу у власність комплексу культових будівель на вул.Тореза Моріса,192-Г у м.Чернівцях релігійній організації „Громада релігії Ружин Садгора”.

Довідково:

На території Садгірського району м.Чернівців знаходиться комплекс культових споруд на вул.Тореза Моріса, 192-Г, який на праві власності належить територіальній громаді м.Чернівців та обліковується на балансі комунального житлового-ремонтно експлуатаційного підприємства №15.

Комплекс вищевказаних культових будівель має унікальну історичну, духовну та культурну цінність колишньої резиденції садгірського цадика та некрополю поряд з ним. Розпорядженням міського голови від 03.01.2013р. № 02-р створено комісію з розгляду звернення релігійної організації «Громада релігії Ружин Садгора». З метою збереження пам’ятки архітектури комісією запропоновано внести на розгляд міської ради проект рішення щодо передачі у позичку комплексу культових будівель на вул.Тореза Моріса, 192-Г, вищевказаній релігійній організації, з подальшою безоплатною передачею у власність після закінчення ремонтних робіт.

Про це повідомили у Чернівецькій міській раді
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ