На Волині вперше за останні роки забезпечено приріст поголів’я ВРХ

На Волині вперше за останні роки забезпечено приріст поголів’я ВРХ

29.03.13 08:00 0 1003
27 березня відбулась обласна селекторна нарада під головуванням заступника голови облдержадміністрації Віталія Карпюка, де підсумували роботу галузі тваринництва за перші місяці 2013 року і окреслили завдання на цілий рік.

Директор департаменту агропромислового розвитку Юрій Горбенко поінформував, що ефективність використаних коштів в минулому році дає результати уже : галузь забезпечила виробництво продукції тваринництва на 2,8%, а сільськогосподарські підприємства забезпечили зростання на 3,8% до відповідного періоду минулого року. Вперше за останні роки забезпечено приріст поголів’я ВРХ майже на 7 тисяч голів.

Юрій Горбенко також повідомив, що держава розпочала фінансування галузі тваринництва і виплатила зареєстровану заборгованість за 2012 рік у сумі 2,9 млн грн за молодняк великої рогатої худоби і 264 тис. за установки індивідуального доїння. Вже в цьому році нараховано дотацію в сумі 4,078 млн грн за 14,5 тис. голів молодняка, що становить 26% від загальнодержавних асигнувань, на які селяни можуть розраховувати найближчим часом.

Вже подані документи за реалізований на забій молодняк ВРХ та свині на суму 106 тис. грн для особистих селянських господарств та 98 тис. грн для фермерських господарств, а для 47 родинних ферм відшкодовано 212 тис. грн за установки індивідуального доїння.

Основним напрямком діяльності галузі АПК є селекційно-племінна робота. Тому районні спеціалісти та ветеринарна служба повинні забезпечити функціонування пунктів штучного осіменіння.

Підсумовуючи, Віталій Карпюк наголосив на підготовці до весняно-польових робіт.

 

Прес-служба облдержадміністрації
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ