«Юні міліціонери Прикарпаття» - нове світле майбутнє України?

«Юні міліціонери Прикарпаття» - нове світле майбутнє України?

29.03.13 08:44 0 1054
Громадська організація згуртувала дітей, об'єднаних не лише спільною метою, але і спільними інтересами, ціннісними орієнтирами і захопленнями, а також спільною діяльністю по їх просуванню, громадському визнанню і популяризації.

Семеро учнів школи села Верхній Ключів стали учасниками громадської організації «Юний міліціонер Прикарпаття». Як зазначила заступник директора школи з навчальної роботи Оксана Кобилянська, для кожного навчально-виховного закладу головним завданням є виховання громадянина, який би не здійснював ніяких правопорушень та мав правову свідомість. Каже, майже за місяць існування громадського об’єднання помітні зміни в поведінці дітей, насамперед покращилася дисципліна. Адже завдання, які ставить перед дітьми організація, стимулюють їх бути взірцем для інших учнів.

Працівники навчальних закладів дуже задоволені, що в їх школах та ліцеях з’явилися учасники такої громадської організації. Кажуть, ті допомагають їм, дисциплінуючи інших школярів. Відрадно, що «юні міліціонери» окрім моральної складової отримають хороші перспективи на майбутнє. Адже шлях до юридичної кар’єри для них тепер значно полегшиться.

Юні учасники організації допомагають пенсіонерам та відвідують ветеранів. Жителька села Марія Юріївна розповідає, підлітки допомагають по господарству. Принести води чи дров – для «юних міліціонерів» звична справа, яку вони залюбки виконують.

Самі діти зізнаються, для них - це новий шанс виразити себе, стати корисними для суспільства та отримати хороші перспективи на майбутнє. Так, Владислав Савчук, який навчається в десятому класі школи села Верхній Ключів розповів, що організація піклується про людей похилого віку, яким в умовах сільського життя буває складно справлятися із домашнім господарством. Каже, в селі часом буває дуже багато роботи, отож діти намагаються надати допомогу якомога більшій кількості односельчан.

Начальник сектору кримінальної міліції у справах дітей Коломийського міського відділку Вадим Василевський каже, що дітей, які виявили бажання приймати участь в діяльності організації розділили на групи залежно від вікової категорії : 6-12, 14-16, та 16-18 років. Відтак, члени об’єднання чудово дають раду самі собі. Наймолодших навчає середня група, а нею опікується старша. Та в свою чергу, на базі Економіко-правового коледжу Коломиї отримує юридичну базу знань.

Студентка коледжу Вікторія Мазуркевич зізналася, що хоче працювати в державних структурах, можливо навіть силових. Участь в організації дозволяє їй дізнаватися щось нове, розвиватися в правовому плані, спілкуватися з досвідченими людьми, які вже багато чого досягли в житті та цим самим рухатися вперед. В їхньому коледжі учасниками організації зголосилися стати 12 студентів. Підлітки допомагають адміністрації навчального закладу, а також займаються профілактикою правопорушень серед однолітків.

СЗГ УМВС в Івано-Франківській області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: На Львівщині внаслідок ...
Наступна новина: Тернопільська боротьба за ...

КОМЕНТАРІ