На Львівщині підписано багатосторонній Меморандум про взаємне співробітництво щодо спрощення процедури надання адмінпослуг

На Львівщині підписано багатосторонній Меморандум про взаємне співробітництво щодо спрощення процедури надання адмінпослуг

29.03.13 16:57 0 1016
28 березня 2013 року у Львівській облдержадміністрації, за участі першого заступника голови ОДА Богдана Матолича відбулося підписання багатостороннього Меморандуму про взаємне співробітництво у сфері спрощення процедури надання адміністративних послуг.

Підписантами цього документу стали Головне управління юстиції у Львівській області, Львівський обласний центр зайнятості, Головне управління Пенсійного фонду України у Львівській області, Головне управління Держкомзему у Львівській області, а також Львівська дирекція Українського державного підприємства поштового зв’язку «Укрпошта».

Богдан Матолич у зверненні до учасників події наголосив: «Ми поступово здійснюємо успішні кроки з впровадження положень Закону України «Про адміністративні послуги», тому в цьому напрямку слід працювати й надалі задля максимального спрощення отримання адміністративних послуг громадянами нашої області».

Зазначимо, що підписання Меморандуму відбулося в рамках впровадження пілотного проекту «Адміністративні послуги: спрощений доступ через пошту», реалізація якого стала можливою завдяки налагодженню співпраці облдержадміністрації з Львівською дирекцією УДППЗ «Укрпошта».

Меморандум засвідчує наміри сторін створити для споживача адміністративних послуг ефективні механізми доступу до адміністративних послуг, закріпити прозорість процедури та легкість отримання результату. Його реалізація для підписантів полягатиме в інформаційному і методичному забезпеченні споживачів у сфері адміністративних послуг, а також в альтернативному способі їх отримання, шляхом можливості надання і отримання документів за допомогою засобів поштового зв’язку.

Як повідомили у департаменті економічного розвитку, інвестицій, торгівлі та промисловості облдержадміністрації, першими в рамках проекту вже на діє 6 пунктів дистанційного надання адміністративних послуг у найбільших районах міста Львова. Також під час реалізації проекту забезпечується створення пунктів дистанційного надання адміністративних послуг в Буському, Пустомитівському та Турківському районах (по 10 поштових відділень у кожному).

Довідка: 

Закон України «Про адміністративні послуги» прийнятий Верховною Радою України 6 вересня 2012 року і введений в дію 6 жовтня 2012 р.

Адміністративна послуга – результат здійснення владних повноважень суб’єктом надання адміністративних послуг за заявою фізичної або юридичної особи, спрямований на набуття, зміну чи припинення прав та/або обов’язків такої особи відповідно до закону.

Про це повідомили у Львівській обласній державній адміністрації
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: У Раді з прав людини в ...

КОМЕНТАРІ