На Львівщині перемишлянські свободівці не допустили закриття дев'ятьох сільських шкіл в районі

На Львівщині перемишлянські свободівці не допустили закриття дев'ятьох сільських шкіл в районі

29.03.13 13:27 0 1166
На сесії Перемишлянської районної ради Львівської області виконавча влада намагалася проштовхнути рішення про так звану "реорганізацію" загальноосвітніх шкіл у районі, яка насправді загрожує закриттям дев'ятьох навчальних закладів. Однак за наполяганням депутатів фракції ВО "Свобода" це рішення не було ухвалено.

За пропозицією відділу освіти Перемишлянської райдержадміністрації в дев'ятьох селах району, зокрема Уневі, Смереківці, Ладанцях, планується реорганізувати школи – змінити їхній ступінь з ІІ на І – з дев'ятирічок перетворити на початкові школи. Як зазначив голова фракції ВО "Свобода" в Перемишлянські районній раді Микола Музичка, фактично це означатиме, що в школах залишиться по кілька учнів і невдовзі їх зовсім закриють. Тобто діти в цих селах будуть змушені добиратися до найближчої школи 5-7 кілометрів пішки, залишаться без роботи вчителі.

Микола Музичка запропонував зняти це питання з розгляду сесії. Більшістю голосів рада вирішила відправити проект рішення на доопрацювання й винести його на розгляд наступної сесії.

Про це повідомили в прес-службі Львівської обласної організації ВО "Свобода"
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Грузія, Азербайджан і ...
Наступна новина: Освітня галузь ...

КОМЕНТАРІ