На Рівненщині й надалі розвиватимуть позашкільну освіту

На Рівненщині й надалі розвиватимуть позашкільну освіту

29.03.13 17:25 0 1032
На в області майже 100 тисяч дітей займаються у різноманітних гуртках та секціях. Частина їх діє при школах (таких гуртків понад 3 тисячі). Тим часом у районах функціонує 53 позашкільні навчальні заклади. Там налічується 2719 секцій, які відвідує більше 45 тисяч дітей. Також учні займаються і в спортивних школах. Так, у 49 ДЮСШ області тренують більше 18 тисяч вихованців.

Водночас цьогоріч і надалі працюватимуть над розширення мережі позашкільних закладів, адже це передумова всебічного розвитку дітей, що передбачено в нових соціальних ініціативах Президента України. Натомість у районах є хороші напрацювання у цій сфері, підсумував заступник голови облдержадміністрації Олексій Губанов. Так, на Березнівщині вже нині реконструюють будинок дитячої та юнацької творчості. На це спрямували майже 2,5 мільйона бюджетних гривень.

Тим часом школярі, які нині займаються на гуртках, відвідують секції, навчаються в Малій академії наук, гарно проявляють себе і на столичному рівні. Так, на ІІІ Всеукраїнській виставці дитячої творчості «Країна юних майстрів» вихованці позашкільних закладів Рівненщини представили власні проекти з розвитку екологічного туризму, розробки, що можуть стати у пригоді фермерам, які вирощують овочі, а ще архітектурні моделі замків і навіть макети космічної техніки.

Натомість у деяких районах Рівненщини рівень охоплення дітей позашкільною освітою не достатній. Тож Олексій Губанов під час відеоселекторної наради із профільними заступниками голів райдержадміністрацій наголосив, що цьому питанню потрібно приділяти більше уваги.

Про це повідомили у Рівненській обласній державній адміністрації
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ