У Рівному обговорили шляхи вдосконалення системи правової освіти населення міста

У Рівному обговорили шляхи вдосконалення системи правової освіти населення міста

29.03.13 16:28 0 1140
Правова освіта є складовою частиною системи освіти і має на меті формування високого рівня правової культури та правосвідомості особистості, її ціннісних орієнтирів та активної позиції як члена громадянського суспільства.

Органи виконавчої влади, місцевого самоврядування, об'єднання громадян, навчальні та наукові установи, засоби масової інформації систематично здійснюють комплекс заходів для підвищення рівня правової освіти населення, створення належних умов для набуття громадянами правових знань, а також забезпечення їх конституційного права знати свої права і обов'язки.

Відповідно до основних заходів із забезпечення виконання Національної програми правової освіти населення у Рівному розроблено і затверджено програму правової освіти населення та вживаються заходи щодо практичної її реалізації, систематично аналізується стан правової освіти та вносяться пропозиції щодо його поліпшення. Очільне місце в реалізації цієї програми належить Рівненській міській міжвідомчій координаційно-методичній раді з правової освіти населення.

У роботі чергового засідання ради, що відбулось в обласному центрі минулого тижня, взяли участь представники управління освіти, служби у справах дітей, управління юстиції, податкової інспекції, управління культури і туризму, міського відділу УМВС, управління у справах сім’ї, молоді та спорту, міського центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді, представники інститутів громадянського суспільства.

Фахівці обговорили питання щодо проведення Всеукраїнського тижня права, місячників та днів правових знань в загальноосвітніх навчальних закладах міста, правоосвітньої та правовиховної роботи, що проводиться за участі громадських організацій, проведення кампанії декларування доходів громадян, а також заслухали звіт про виконання Програми правової освіти населення м.Рівне на 2011 – 2015 р.р.

За результатами засідання було прийнято рекомендації, направлені на підвищення рівня правової освіти рівнян, насамперед учнівської та студентської молоді, створення належних умов для набуття громадянами знань про свої права, свободи, обов’язки та вдосконалення системи правової освіти населення міста.

Про це повідомив медіа-центр ДПС у Рівненській області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: У Львові розпочався ...
Наступна новина: На Житомирщині обласне ...

КОМЕНТАРІ