На Рівненщині податківці розповіли про особливості цьогорічної кампанії декларування доходів

На Рівненщині податківці розповіли про особливості цьогорічної кампанії декларування доходів

29.03.13 12:56 0 1107
Триває деклараційна кампанія, і фахівці Державної податкової інспекції у м.Рівному проводять тематичні зустрічі в трудових колективах міста.

Нещодавно рівненські податківці спілкувались із колективом Національного університету водного господарства та природокористування. Головним питанням заходу було декларування доходів громадян, отриманих у 2012 році.

Під час зустрічі начальник відділу взаємодії із ЗМІ та громадськістю Ірина Матвійчук розповіла про особливості деклараційної кампанії, зазначила, що громадяни, які отримали у 2012 році доходи не від податкових агентів (здавання в оренду житла, рухомого майна тощо), отримали спадщину, подарунки, іноземні та інші доходи, з яких не сплачено податок на доходи фізичних осіб, декларують такі доходи щорічно з 1 січня до 1 травня.

Окремо зупинилась на порядку декларування доходів, отриманих від двох та більше агентів, роз’яснивши, що доходи, нараховані як заробітна плата, заохочувальні та компенсаційні виплати, інші винагороди та виплати, пов’язані з трудовими відносинами та за цивільно-правовими договорами необхідно відобразити у декларації, якщо їх сума за звітний 2012 рік перевищує 128 760 гривень.

Також було зазначено, що можуть подавати податкові декларації і ті громадяни, які бажають скористатись правом на податкову знижку (навчання, іпотечне кредитування, переобладнання транспортного засобу на альтернативні види палива) та звернуто увагу присутніх на те, що з цього року громадяни мають можливість безкоштовно отримати ключі цифрового підпису та задекларувати свої доходи через мережу Інтернет, не відвідуючи податкову інспекцію.

Під час зустрічі було надано відповіді на питання, що стосувалися надання податкової соціальної пільги, порядку оподаткування доходів від продажу рухомого та нерухомого майна, а також запровадження нового податку на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки.

Про це повідомив медіа-центр ДПС у Рівненській області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Уряд - за створення ...
Наступна новина: Волинь: аграрна біржа ...

КОМЕНТАРІ