У Раді з прав людини в Росії розкритикували перевірки в неурядових організаціях

У Раді з прав людини в Росії розкритикували перевірки в неурядових організаціях

29.03.13 16:59 0 889
Члени Ради з прав людини при президентові Росії на прес-конференції в Москві різко скритикували масові перевірки російських неурядових і некомерційних організацій, які відбуваються останніми днями. Про це повідомляє "Радіо Свобода".

Член Ради Сергій Кривенко, який є також членом правління правозахисної організації «Меморіал», зокрема, назвав ці перевірки безпрецедентними за останні 25 років і порівняв їх із діями влади за Сталіна.

Від минулого тижня російські правоохоронні і контрольні органи перевіряють документи десятків неурядових організацій по всій країні, особливо даних про фінансування. Влада заявляє, що перевіряє виконання нового законодавства, яке вимагає від неурядових організацій офіційно реєструватися як «іноземні агенти», якщо вони отримують фінансування з-за кордону і займаються діяльністю, яку влада вважає політичною. Правозахисники вважають, що ці перевірки мають на меті залякати громадянське суспільство в Росії і паралізувати його діяльність. Низка неурядових організацій заявляла, що бойкотуватиме цей закон.
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: На Львівщині підписано ...
Наступна новина: На Чернігівщині під час ...

КОМЕНТАРІ