На Кіпрі відкриваються банки

На Кіпрі відкриваються банки

29.03.13 14:07 0 943
Банки Кіпру мають відкритися о 12:00 за Києвом. Фінансові установи не працювали близько двох тижнів, щоб запобігти масовому відтоку коштів вкладників, поки тривали переговори щодо міжнародної допомоги. Про це повідомляє "Радіо Свобода".

Водночас напередодні влада Кіпру тимчасово запровадила нові банківські обмеження. Зокрема, зняття готівки з рахунків у кіпрських банках обмежується 300 євро на день. Забороняється переведення чеків у готівку. Крім того, обмежується використання кредитних карток із кіпрських рахунків за кордоном, а також обмежується вивезення готівки за кордон.

У Кіпрі побоюються масового відтоку коштів із банків країни після ухвалення надзвичайних заходів для наповнення бюджету, за якими, зокрема, зазнають значних втрат великі вкладники двох найбільших комерційних банків країни. Ці заходи ухвалили на виконання вимог міжнародних позикодавців, Європейського Союзу, Європейського центрального банку і Міжнародного валютного фонду, щоб отримати від них допомогу у 10 мільярдів євро. Ця допомога має втримати Кіпр від дефолту.
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ