На Житомирщині обласне управління водних ресурсів повідомляє про заходи по підготовці до пропуску повені

На Житомирщині обласне управління водних ресурсів повідомляє про заходи по підготовці до пропуску повені

29.03.13 16:29 0 871
За даними облгідрометеоцентру внаслідок сильних снігопадів 22-24 березня в басейнах річок Житомирської області сформувались значні снігозапаси, що становили в середньому по басейнах річок: Случ до Н.Волинського - 106 мм, Уборть - 70 мм, Уж - 70 мм, Тетерів до Житомира - 50 мм.

За підрахунками, об’єм води від танення існуючого снігу орієнтовно буде складати близько 1,4 млрд.м3, що становить 50% річного стоку в межах області.

Водогосподарськими організаціями області вжито відповідних заходів.

Обласне управління водних ресурсів тісно співпрацює із обласною і районними державними адміністраціями, Державною службою з надзвичайних ситуацій, органами місцевого самоврядування та користувачами водних об’єктів.

Додатково проведено спільне обстеження гідровузлів водних об’єктів та вжито заходів щодо недопущення виникнення надзвичайних ситуацій.

На виконання доручення обласної комісії ТЕБ та НС районним державним адміністраціям та міськвиконкомам надіслані дані багаторічних спостережень проходження повені та паводків попередніх років, в яких вказані небезпечні об’єкти, де можливе ускладнення гідрологічної обстановки.

Спільним наказом з Територіальним управлінням служби НС у Житомирській області від 15.06.12 р. затверджено “Порядок взаємодії Територіального управління служби НС України у області з обласним управлінням водних ресурсів у разі загрози та виникнення надзвичайних ситуацій ”.

Уточнено порядок та схему взаємодії водогосподарських організацій з підрозділами служби НС, визначені відповідальні працівники та порядок інформування населення.

Підготовлено підвідомчими організаціями облводресурсів до вимірів 130 відомчих гідрометричних постів з визначенням критичних точок, а також можливих зон затоплення територій при проходженні повені і паводків, проведено інформування громадян щодо можливої загрози.

Розроблені проекти визначення зон можливого затоплення на р.р.Случ та Жерев. Вказаними проектами визначені зони затоплення повеневими та паводковими водами, проведено аналіз обсягів і складено перелік садиб населених пунктів, які можуть затоплюватися високими водами. Такі переліки є в кожному районі і їх буде враховано при пропуску повені, а також при забудові територій.

Для виконання протиповеневих робіт на об’єктах облводресурсів створено 41 аварійну бригаду, які укомплектовані необхідною технікою в кількості 66 одиниць, при необхідності буде задіяно 280 чоловік.

У підвідомчих організаціях створено аварійний запас матеріалів на суму 207 тис. грн., перевірено його стан та місце зберігання.

Приведено в готовність шість автономних джерел електропостачання водогосподарських організацій, дев’ять плавзасобів та вісім одиниць насосного обладнання.

Налагоджено постійний зв\'язок та узгоджено порядок взаємодії з водогосподарськими організаціями Хмельницької, Вінницької Київської областей та сусідніми районами республіки Білорусь (Єльський Наровлянський, Лєльчицький).

На місцях особлива увага звертається на роботу підприємств, які проводять скид стічних вод на поля фільтрації, накопичувачі та хвостосховища, які в період проходження повені можуть негативно вплинути на стан водних об’єктів.

Балансоутримувачам водних об’єктів запропоновано забезпечити поповнення аварійного запасу матеріалів та пально-мастильних матеріалів.

З урахуванням метеорологічної обстановки балансоутримувачі роблять усе можливе для забезпечення виконання заходів щодо безпечного пропуску повені.

Створено вільні ємності на водоймах області об’ємом біля 30 млн.м.куб.

На затоплень та підтоплень дворів населення немає. Питання знаходиться на постійному контролі.

Про це повідомили у Житомирській ОДА
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: На Івано-Франківщині ...

КОМЕНТАРІ