Весною до армії призвуть 350 тернополян

Весною до армії призвуть 350 тернополян

29.03.13 13:43 0 925
Найближчого понеділка в Україні розпочинається весняна призовна кампанія, яка триватиме з 1 квітня по 31 травня. Цьогорічний весняний призов істотно скорочений за чисельністю у зв'язку з переходом вітчизняного війська на комплектування військовослужбовцями за контрактом.

По всій Україні весною одінуть військові однострої всього 7500 осіб, з яких 5200 служитимуть у Збройних Силах.

Цей призов стане передостаннім в історії української держави. Зараз у Збройних Силах України ведеться цілеспрямована робота по комплектуванню армії контрактниками. Для цього оборонне відомство створює умови щодо підвищення соціального захисту військовослужбовців за контрактом.

На Тернпільщині весною до армії призвуть 350 юнаків. Це майже на 200 осіб менше ніж минулорічної осені. Про це напередодні, під час інструкторсько-методичного заняття присвяченого весняній призовній кампанії, повідомив тимчасово виконуючий обов'язки Тернопільського обласного військового комісара підполковник Роман Галак.

За його словами, вже 10 квітня з обласного збірного пункту буде відправлена перша партія молодого поповнення.

Загалом на строкову службу до лав Збройних Сил України призвуть 185 осіб, до Внутрішніх військ МВС України – 130 та Державної спеціальної служби транспорту – 35. З тих, хто буде призваний до лав Збройних Сил України, проходитимуть службу у Сухопутних військах 106 юнаків, у Повітряних Силах – 27 і у частинах центрального підпорядкування – 42 особи, – повідомив підполковник Роман Галак.

Також офіцер зазначив, що головна вимога весняного призову – не допустити відправлення до військових частин призовників, які не придатні для служби за станом здоров’я.

– Військові комісаріати Тернопільщини мають забезпечити направлення до військових частин молодого поповнення придатного до військової служби за станом здоров’я, найкращими показниками рівня освіти та морально-ділових якостей. Водночас потрібно добитися радикального скорочення кількості призовників, що викликаються для забезпечення виконання плану на призов. Таким чином удасться поліпшити якість відбору і скоротити витрати державних коштів на обстеження призовників, – наголосив ТВО Тернопільського облвійськкома.

Весною на строкову військову службу з Тернопілля призвуть юнаків 1988-1995 років народження, яким до дня відправки у військові частини виповнилося 18 років, і які не мають права на відстрочку або втратили його.

Забезпечуватимуть осінню призовну кампанію в регіоні Тернопільська обласна та 16 районних призовних комісії.

Василь Лабай

Західний регіональний медіа-центр Міністерства оборони України

Про це повідомили у Тернопільській облдержадміністрації
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ