Тернопільська боротьба за незалежність: історичні факти про роботу міськради у 90-х роках вийшли окремою книгою

Тернопільська боротьба за незалежність: історичні факти про роботу міськради у 90-х роках вийшли окремою книгою

29.03.13 08:45 0 934
Книгу «На вістрі боротьби за Незалежну Україну» презентували у міськраді 28 березня. У ній – ціла хроніка подій, пов’язаних з діяльністю Тернопільської міської ради у 1990-1994 роках.

У формі розповідей очевидців, спогадів, документів, оцінних суджень з погляду сьогодення у виданні подано промовисті факти про роботу найперших представників громади Незалежної України у Тернополі.

З нагоди презентації книги у сесійній залі міськради зібралися представники тодішньої і нинішньої влади. Священики відправили панахиду тим представникам української влади першого демократичного скликання, яких уже немає з нами.

Книга про роботу першої у Тернополі демократичної влади формувалася протягом майже трьох років. До роботи над публіцистичним виданням долучалися усі бажаючі: в ній використано як інформацію з уст очевидців, так і архівні матеріали. Зокрема, чимало документів вдалося зібрати завдяки сприянню працівників Тернопільського обласного краєзнавчого музею та 34 фонду архівного відділу Тернопільської міської ради.

Вітаючи депутатів з такою визначною для громади Тернополя подією, секретар міськради Ігор Турський наголосив, що книга «На вістрі боротьби за Незалежну Україну» має стати не просто спогадами, а справжнім підручником підростаючому поколінню свідомих тернополян.

« в міській раді є досить багато молодих депутатів, які сприймають Незалежність України та представницьку демократію як належне, як те, що було завжди. Але ви знаєте, що це не так, оскільки саме ви творили історію нашого міста. Завдяки кожному з вас Тернопіль переродився – з радянського міста в місто незалежної держави. Знаю, вам було нелегко, тому що не було традиції демократії та справжнього місцевого самоврядування. І ви цю традицію заклали. Я вважаю, що без минулого немає майбутнього. Тому ми повинні поважати наші традиції. А політики особливо повинні поважати політичні, демократичні та самоврядні традиції. Переконаний, що ця книга стане не просто спогадами, а справжнім підручником підростаючому поколінню свідомих тернополян», - зазначив Ігор Турський.

Книга про роботу міської ради першого демократичного скликання – це своєрідний життєпис нашого міста. Адже в ній – не лише політика, а й важливі для розвитку суспільства економічні питання, відродження релігійного життя міста, нові віхи в освіті та культурі тощо. Крім того, у ньому вміщено перелік вулиць, площ, парків, територій та закладів Тернополя, перейменованих міськрадою у 1990-91 роках. Тож книга, що складається з 14 розділів, дає вичерпну відповідь на питання, як і чим жив Тернопіль у часи утвердження Незалежної України.

Про це повідомили у Тернопільській міській раді
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: «Юні міліціонери ...
Наступна новина: Луческу каже, що не просив ...

КОМЕНТАРІ