Тернопільщина: підписано Меморандум про співробітництво з питань трудової міграції між владою області та Спілкою працюючих за кордоном “Медобори”

Тернопільщина: підписано Меморандум про співробітництво з питань трудової міграції між владою області та Спілкою працюючих за кордоном “Медобори”

29.03.13 12:30 0 989
З метою пошуку ефективних моделей управління трудовою міграцією обласна державна адміністрація спільно з ГО «Тернопільська обласна спілка працюючих за кордоном» провела круглий стіл «Трудова міграція: виклики та відповіді», який відбувся 28 березня 2013 року в приміщенні Тернопільського обласного центру зайнятості.

У заході взяли участь представники осередків трудових мігрантів з Італійської та Португальської Республік, обласної виконавчої та представницької влади, науковці та дослідники проблем міграції, фахівці управління Пенсійного фонду у Тернопільській області, Управління Державної міграційної служби України в Тернопільській області, представники ЗМІ.

Учасники обговорили економічні й соціальні наслідки, результати досліджень з проблем трудової міграції та закордонний досвід формування сучасної міграційної політики.

За результатами круглого столу відбулося підписання Меморандуму між Тернопільською обласною державної адміністрацією, Тернопільською обласною радою та ГО «Тернопільська обласна спілка працюючих за кордоном».

Меморандумом передбачено реалізувати низку заходів, направлених на вирішення основних проблем соціальної напруги, пов’язаних із новітньою трудовою міграцією.

Зокрема, Тернопільська обласна державна адміністрація надасть допомогу в організації щорічних літніх таборів для дітей трудових мігрантів під час літніх канікул в Україні, сприятиме залученні волонтерів, з університетів міста Тернополя, які надаватимуть соціальні послуги дітям трудових мігрантів, їх батькам та тимчасовим опікунам у питаннях, пов’язаних із соціалізацією, вихованням та спілкуванням з дитиною тощо.

Про це повідомили у Тернопільській облдержадміністрації
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Від обстрілу у столиці ...
Наступна новина: Воронін: "Хочу грати за ...

КОМЕНТАРІ