На Тернопільщині заради порятунку маленьких життів міліціонери здають кров

На Тернопільщині заради порятунку маленьких життів міліціонери здають кров

29.03.13 18:02 0 870
Кров – є життя. Про це достеменно знають пацієнти гематологічного відділення тернопільської дитячої лікарні. Ці хлопчики та дівчатка щодня із вражаючої стійкістю переносять процедуру переливання. Здавалося б, малеча повинна боятися лікарів у білих халатах, голок та шприців, але ж ні, зібравшись із силами, вони мужньо переносять усі випробування. Аби допомогти малюкам у їх нелегкому поєдинку за життя, тернопільські міліціонери вкотре стали донорами крові.

Співробітники відділення кримінальної міліції у справах неповнолітніх, працівники Тернопільського райвідділу внутрішніх справ, співробітники спецпідрозділу «Беркут», послухавшись поклику серця, поділились найдорожчим із хворими дітьми. Здорові, сильні чоловіки мають надію, що їх кров додасть малюкам наснаги, подарує шанс на повноцінне життя.

Щиро вірить у це і маленький Назарчик, якому лікарі поставили страшний діагноз. Дворічний хлопчик лежить у лікарні сам. Його мама, у якої теж проблеми зі здоров’ям, залишилась вдома доглядати двох старших дітей. Аби підтримати не по роках сміливого малюка, люди у погонах попросили медиків, щоб левову частку зібраної під час благодійної акції крові перелили саме йому. Потішили міліціонери хворих дітлахів ще й солодощами. Звичайно, дрібничка, але очі малюків засяяли.

Головний лікар Тернопільської обласної комунальної станції переливання крові Петро Лучанко розповів, що правоохоронці уже не вперше долучаються до благородної справи, за що він їм надзвичайно вдячний. Не скупилася на добрі слова міліціонерам і завідувач гематологічного відділення Тернопільської міської дитячої комунальної лікарні Людмила Рудько, яка безпосередньо працює із важкохворими дітьми.

- Такі акції є дуже важливими для наших маленьких пацієнтів. Адже при лейкозах та інших формах раку досить часто складаються ситуації, коли врятувати дитину може тільки донорська кров. Протягом курсу лікування пацієнтам залежно від стану здоров’я та діагнозу доводиться вливати компоненти донорської крові – плазму, еритроцитарну масу та тромбоконцентрат. На жаль, гематологічне відділення постійно відчуває їх нестачу. Ми вдячні кожному, хто відгукнувся на заклик і здав кров для наших пацієнтів.

Про це повідомили в УМВС України в Тернопільській області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: А. Садовий: «Ми готові ...
Наступна новина: Івано-Франківщина: у ...

КОМЕНТАРІ