Працівники ДАі застерігають водіїв: у складних весняних погодних умовах дотримуйтесь правил дорожнього руху

Працівники ДАі застерігають водіїв: у складних весняних погодних умовах дотримуйтесь правил дорожнього руху

29.03.13 19:15 0 1226
На прес-конференції, яка відбулася в обласному управлінні ДАІ, керівник цього підрозділу Андрій Матрифайло звернувся до усіх власників транспортних засобів, аби вони найближчим часом за можливості утрималися від поїздок. Адже складні погодні умови та незадовільний стан покриття доріг ще не відповідають безпечному рухові. На автошляхах продовжує зберігатися ожеледиця. Найближчим часом сильний вітер, дощі, тумани додадуть поганої видимості, перепади температури ускладнять ситуацію на автошляхах.

Автоінспекторів ДАІ турбує ще один аспект цієї проблеми. Від несприятливих погодних умов у центральних та східних областях днями сталися жахливі дорожні пригоди, у яких загинули люди, учасники дорожнього руху отримали травми. Пам’ятайте, у складних погодних весняних умовах слід чітко дотримувати правил дорожнього руху. За недостатньої видимості поїздки слід здійснювати з увімкненим ближнім світлом фар та включеними протитуманними ліхтарями. Це дасть можливість іншим водіям завчасно побачити ваш автомобіль та уникнути зіткнення. Зважте на якість покришок коліс, наскільки їхній стан відповідає дорожньому покриттю. Слідкуйте за технічним станом інших агрегатів вашого транспортного засобу. Якщо ви сумніваєтеся у надійності вашого автомобіля, найкраще виїжджати тоді, коли подбаєте про його якісний технічний стан, а погодні умови стабілізуються.

Зважаючи на актуальність проблеми аварійності з вини пасажирських перевізників, наголошувалося на прес-конференції, на Тернопільщині у березні проводиться комплекс профілактичних заходів під умовною назвою «Перевізник». Особливо актуальним це питання э для компаній міжміських перевізників, у яких весь свободный транспорт перебуває під загрозою, через ускладнені погодні умови.

Профілактика порушень правил дорожнього руху на пасажирському транспорті, а саме: виявлення фактів перевищення встановленої швидкості руху, перевезення пасажирів понад встановлену норму, порушення правил зупинки і стоянки в місцях масових відправлень пасажирів, керування автобусом без ліцензії, відхилення від маршруту, управління транспортним засобом у нетверезому стані – на це найбільше звертають увагу під час проведення перевірок. Не оминають увагою працівники ДАІ питання дотримання умов режиму праці та відпочинку водіїв. На особливому контролі технічний стан автобусів, справність запасних та аварійних виходів, укомплектованість засобами пожежної безпеки. В ході проведення профілактичних заходів співробітники ДАІ задокументували понад 600 порушень правил дорожнього руху водіями громадського транспорту. Виявлено двох водіїв, які сіли за кермо напідпитку. Один із таких горе-шоферів шкільним автобусом здійснював перевезення дітей. Зафіксовано майже 300 порушень, коли перевізники відхилялися від визначеного маршруту. Державтоінспектори у березні оглянули понад півтори тисячі транспортних засобів, які здійснюють пасажирські перевезення. Більш, аніж півсотні з них мали технічні несправності. За результатами перевірок співробітники Державтоінспекції видали 76 приписів керівникам автопідприємств та приватним перевізникам.

За виявлені порушення працівники ДАІ скерували до територіального управління Головної державної інспекції на автомобільному транспорті пропозиції щодо позбавлення ліцензій чотирьох перевізників на право надання пасажирських послуг.

Про це повідомили в УМВС України в Тернопільській області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: У Львові обговорили ...
Наступна новина: Реванш Девід Прайс - Тоні ...

КОМЕНТАРІ