Податківці «вимкнули світло» хмельницькому «електрику» через борги перед бюджетом у чверть мільйона гривень

Податківці «вимкнули світло» хмельницькому «електрику» через борги перед бюджетом у чверть мільйона гривень

29.03.13 16:18 0 946
Податкові міліціонери з обласного центру стали на заваді псевдогосподарнику, який аби не сплачувати податки до казни держави, вирішив штучно довести власне підприємство до банкрутства.

Задля здійснення кримінальної оборудки правопорушник укладав завідомо програшні для фірми угоди на реалізацію майна та договори комісії на придбання товарів з іншим підконтрольним йому товариством. Обидва підприємства, що займались виробництвом та продажем електрообладнання, саме в особі вже загаданого ділка і мали спільного засновника та директора.
Правоохоронці встановили що за одним із договорів комісії перше підприємство отримало від свого «партнера» передоплату у розмірі 2-х мільйонів гривень на поставку обладнання, втім виконати свої зобов’язання за вкрай невигідною угодою не змогло, а відтак – залізло у борги.

Аби повернути кошти, «компаньйони» уклали додатковий договір, за яким боржник зобов’язувався у визначений термін частково відшкодувати збитки «партнеру» у розмірі 350 тисяч гривень. Проте і цього разу «електрик» знову дав фінансового маху, не перерахувавши офіційно обумовлену суму. Це, власне, й стало приводом для позову до суду про визнання підприємства банкрутом. Та на заваді стали податківці, які вчасно викрили аферу.

Про це повідомив медіа-центр ДПС у Хмельницькій області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: На Тернопільщині 110 ...
Наступна новина: У Львові розпочався ...

КОМЕНТАРІ