Львівщина: «Нам слід думати про проблеми просторового розвитку», - А. Павлів

Львівщина: «Нам слід думати про проблеми просторового розвитку», - А. Павлів

30.03.13 14:23 0 920
У Львові триває Форум місцевого самоврядування. Зараз триває третя панельна дискусія «Містобудування і культурна спадщина», під час якої директор департаменту містобудування Андрій Павлів звернув увагу на проблеми галузі в Україні.

— Понад 79% населених пунктів України не мають генеральних планів, тобто дві третини міст не мають перспективи просторового розвитку. Дві третини території не готові до інвестицій. — Містобудівельна політика не має профільного міністерства. Але нам слід все-таки думати про проблеми просторового розвитку. — Андрій Павлів, директор департаменту містобудування ЛМР

Також Андрій Павлів розповів, що законодавство у містобудівельній галузі постійно змінюється не на користь органів місцевого самоврядування.

— Якщо впродовж останніх 4 років двічі змінюється законодавство містобудівельне, то як це пояснити мешканцю, коли в нього складається враження, що тут щось не чисто? — Останній закон 2011 року на 90% позбавив будь-яких прав впливу на просторовий розвиток міста. Ми не знаємо, що проектується в місті, як проектується, ми не маємо інформації про те, кому надається дозвіл на будівництво і коли здається в експлуатацію. Я не знаю, чи це є законне будівництво, чи це є самовільне будівництво. Тож коли проаналізувати закон «Про регулювання містобудівної діяльності, складається враження, що його лобіювали потужні будівельні корпорації. — Андрій Павлів, директор департаменту містобудування ЛМР

Довідка

Організатори та партнери: КУ Інститут міста, Львівська міська рада, Львівське регіональне відділення Асоціації міст України, Офіс Ради Європи в Україні, Програма розвитку ООН в Україні, Фонд Фрідріха Науманна за Свободу, проект Місцевий економічний розвиток міст України, Німецьке товариство міжнародного співробітництва.

Про це повідомили у Львівській міській раді
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: На Львівщині на дорогах ...

КОМЕНТАРІ