На Івано-Франківщині рятувальники провели тактико-спеціальні навчання на Бурштинській ТЕС

На Івано-Франківщині рятувальники провели тактико-спеціальні навчання на Бурштинській ТЕС

30.03.13 08:09 0 976
28 березня відбулися тактико-спеціального навчання на Бурштинській ТЕС із залученням підрозділів Галицького та Рогатинського гарнізонів на тему «Гасіння пожеж нафтопродуктів у резервуарах».

Навчання відбулися на території резервуарного парку мазутного господарства №2 Бурштинської ТЕС та мали за мету не тільки удосконалення тактичного мислення та практичних навичок начальницького складу в керівництві оперативними діями пожежно-рятувальних підрозділів, а й практично перевірити рівень готовності задіяних підрозділів щодо дій за призначенням при ліквідації пожеж і аварій у складних умовах, взаємодії пожежної охорони із службами об’єкту.

За тактичним задумом навчань, під час проведення ремонтних вогневих робіт на крівлі мазутного резервуару №4 виникло загорання з подальшим поширенням вогню. Через високу температури відбулися розгерметизація резервуару та витік з нього мазуту.

Черговий персонал об’єкту одразу ж повідомляє пожежно-рятувальну службу, начальника зміни та керівництво об’єкту про пожежу.

До місця виклику прибуває черговий караул державної пожежно-рятувальної частини №18, який проводить розвідку пожежі, підтверджує підвищений номер виклику. Площа пожежі складає 400 квадратних метрів, внаслідок розгерметизації резервуару відбувається витік мазуту в обвалування. Начальник частини оцінює обстановку, підтверджує підвищений номер виклику, через диспетчера оголошує збір об’єктового штабу, дає команду на прокладання рукавних ліній та на подачу двох переносних лафетних стволів для охолодження резервуару №4.

Масштаби умовної пожежі збільшуються – продовжується горіння резервуару та мазуту в обвалуванні, площа пожежі досягла тисячі квадратних метрів. Виходить з ладу система пожежогасіння резервуару.

На місці по­дії ство­рю­­ється штаб пожежогасіння. Тим часом площа пожежі збільшується і становить 1600 квадратних кілометрів.

Керівник гасіння пожежі організовує роботу трьох оперативних дільниць. Перша здійснює охолодження сусіднього резервуара, який розташований біля палаючого, друга проводить охолодження резервуару, що горить, третя – виконує дії щодо підготовки та проведення пінної атаки,

Проводиться пінна атака. Пожежу локалізовано, а згодом і ліквідовано.

Підбиваючи підсумки проведених тактико-спеціальних навчань, заступник начальника Управління ДСНС в області з реагування на надзвичайні ситуації майор служби цивільного захисту Віталій Федунків зазначив, що мета навчань досягнута, особовий склад оперативно-рятувальної служби з поставленими завданнями справився, рятувальники і працівники об’єкту діяли професі­йно та злагоджено.

Управління ДСНС в області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Чернівці: В Садгорі на ...
Наступна новина: На Львівщині 18 осіб ...

КОМЕНТАРІ