Постійними клієнтами Центрів обслуговування платників податків на Волині є понад 75 тисяч представників бізнес-спільноти

Постійними клієнтами Центрів обслуговування платників податків на Волині є понад 75 тисяч представників бізнес-спільноти

30.03.13 13:12 0 1035
Своєчасного інформування про новації у податковому полі потребує майже 18 тисяч юридичних осіб та 57,5 тисяч підприємців.

Такій чисельній групі платників податків необхідно створити належні умови для обслуговування, а їх податкова культура, в першу чергу, залежить від обізнаності з нормами закону, – вважає заступник голови ДПС у Волинській області Мирослава Конечна.

«Минув майже рік, відколи на Волині для комфорту в обслуговуванні та необтяжливому виконанню платниками податків своїх зобов’язань почали відкривати сервісні центри. Їх діяльність привнесла у діалог податківців із бізнесом елементи сучасного комфорту та зручності. Якщо ми говоримо про впровадження в Україні європейської моделі спілкування податкової служби з бізнесом, орієнтованої на сервіс найвищої якості, то невід’ємним її елементом повинна стати своєчасне інформування платників податків про останні законодавчі новації», – зазначила Мирослава Конечна.

Посадовець підкреслила, що роз’яснювальна робота із платниками податків проводилася завжди завдяки тісній співпраці та порозумінню із засобами масової інформації. Податківці мали можливість донести до підприємницької спільноти та громадян найактуальніші моменти в оподаткуванні.

«Зокрема, Регіональною програмою створення Центрів обслуговування платників податків на 2012-2013 роки, яка затверджена рішенням Волинської обласної ради від 21.06.2012 №12/17 і передбачається компенсація деяких фінансових витрат для проведення інформаційно-роз’яснювальних кампаній. За умови виділення обласною радою коштів у рамках Програми вони витрачатимуться винятково на заходи інформаційного характеру з питань оподаткування, а також спрямовуватимуться для виготовлення друкованої інформаційної продукції для платників податків, що розповсюджуватиметься через Центри», – запевнила Мирослава Конечна.

Беззаперечним позитивом і результатом роз’яснювальної роботи та інформування платників податків у податковій службі краю є показники із забезпечення надходжень до місцевих бюджетів. Зокрема, останніми роками стабільно забезпечується їх перевиконання. Наприклад, за підсумками 2012 року місцеві скарбниці отримали 1127,7 мільйона гривень, що більше як у 2011 році на 14,7 відсотка. Перші місяці цього року свідчать про стабільну тенденцію залучення додаткового фінансового ресурсу до місцевих бюджетів теж на рівні 14 відсотків.

«Зверну увагу, що мова йде про добровільне виконання платниками податків своїх зобов’язань. Без обізнаності платників податків із нормами податкового законодавства, своєчасних консультацій, роз’яснень, допомоги у заповненні звітності місцеві бюджети однозначно втрачатимуть частину фінансового ресурсу. Саме тому, органи місцевого самоврядування підтримали створення таких сервісних центрів та для якісного надання інформаційних послуг платникам податків, ефективного користування ресурсом мас-медіа ухвалена програма підтримки безперешкодного їх функціонування», – підсумувала Мирослава Конечна.

Довідково: у 2012 році волинські податківці через сервісні центри надали 322 тисячі послуг платникам податків.

Про це повідомив медіа-центр ДПС у Волинській області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Рівненщина - в десятці ...
Наступна новина: На Львівщині хочете подати ...

КОМЕНТАРІ