В ООН не домовилися про контроль звичайних озброєнь

В ООН не домовилися про контроль звичайних озброєнь

30.03.13 15:09 0 900
Держави-члени ООН не змогли домовитися про регулювання світового ринку торгівлі звичайними озброєннями, який за обсягами сягає 60 мільярдів доларів. Про це повідомляє "Радіо Свобода".

Іран, Північна Корея та Сирія заблокували проект договору, розроблений під час дев'ятиденних переговорів у Нью-Йорку. Цей договір потребує підтримки усіх 193 членів ООН.

Проект передбачав вимогу перевірки всіх міждержавних контрактів, щоб зброя не використовувалася для атаки на права людини, тероризму або порушень гуманітарного права.

Іранський посол в ООН Мохаммед Хазаї сказав, що положення проекту «надзвичайно сприятливі для політизації та дискримінації». Він каже, що договір не заборонить постачання зброї для тих, хто «робить акти агресії», очевидно натякаючи на повстанські групи.

«Прикро, що щирі зусилля багатьох країн для укладення надійного, збалансованого і недискримінаційного договору проігноровані», – сказав іранський представник.

Іран і Північна Корея зараз перебувають під санкціями через свої ядерні програми, у Сирії вже третій рік точиться громадянський конфлікт.

Дипломати продовжать роботу над укладенням угоди про контроль над звичайними озброєннями. Генеральна асамблея ООН вирішила провести завершальну нараду з цього питання і визначила четвер як останній день для досягнення компромісу.
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Академія київського ...
Наступна новина: За минулу добу на ...

КОМЕНТАРІ