На Буковині триває операція «Канікули»

На Буковині триває операція «Канікули»

30.03.13 14:02 0 1082
У Чернівецькій області 22 березня розпочалися оперативно-профілактичні заходи під умовною назвою «Канікули», які триватимуть до кінця березня. Метою операції є забезпечення соціального та правового захисту дітей, попередження вчинення адміністративних і кримінальних правопорушень неповнолітніми і стосовно них, профілактики бездоглядності та інших негативних проявів під час весняних шкільних канікул.

Крім працівників Чернівецької міліції, до проведення заходів залучені служба у справах дітей, органи освіти і науки та громадськість.

З початку операції працівниками кримінальної міліції у справах дітей УМВС в області за місцем проживання перевірено 198 дітей, які перебувають на обліках, доставлено більше 20 неповнолітніх за скоєння різних правопорушень та перебування без догляду дорослих, з яких семеро - за розпиття алкоголю у громадських місцях.

Щоб унеможливити продаж спиртного та тютюну неповнолітнім, працівниками служб здійснюється перевірка торгівельних та розважальних закладів. У результаті задокументовано 35 фактів продажу дітям алковмісних напоїв та тютюнових виробів, до адміністративних комісій та податкової служби області направлено 4 подання щодо закриття торгівельних об’єктів. За доведення неповнолітнього до стану сп’яніння складено 11 адміністративних протоколів.

Також до адміністративної відповідальності, за невиконання батьками або особами, які їх замінюють, обов'язків щодо виховання дітей притягнуто 12 осіб.

Співробітники кримінальної міліції у справах дітей звертаються до батьків та осіб, які їх замінюють і наголошують, що зазвичай під час канікул більшість дітей залишаються без нагляду дорослих, тому варто навчити їх елементарних заходів безпеки.

СЗГ УМВС України

в Чернівецькій області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: На Івано-Франківщині ...
Наступна новина: Луцьк: відбулося засідання ...

КОМЕНТАРІ