На Хмельниччині обговорили умови працевлаштування випускників Подільського державного аграрно-технічного університету

На Хмельниччині обговорили умови працевлаштування випускників Подільського державного аграрно-технічного університету

30.03.13 16:49 0 926
За дорученням голови обласної державної адміністрації Василя Ядухи у м. Кам’янці-Подільському відбулася зустріч із професорсько-викладацьким складом і випускниками Подільського державного аграрно-технічного університету з питань працевлаштування майбутніх фахівців.

Захід відбувся під керівництвом заступника голови ОДА Володимира Галищука та за участю директора Департаменту АПК облдержадміністрації Олега Стрілецького, заступників голів райдержадміністрацій з питань агропромислового комплексу, начальників управлінь агропромислового розвитку райдержадміністрацій, керівників сільськогосподарських підприємств усіх форм власності, агрохолдингів та інвестиційних компаній.

В ході співбесід на факультетах керівники сільськогосподарських підприємств довели до відома випускникам інформацію щодо їх можливого подальшого працевлаштування та ознайомили із рівнем заробітної плати та умовами соціально-побутового забезпечення.

Учасники зустрічі також обговорили питання соціального партнерства, від якого залежить розвиток системи аграрної освіти, галузі і затребуваність випускників на ринку праці. Керівництво області, керівники агроформувань та професорсько-викладацький склад університету визначили шляхи можливого партнерства між навчальним закладом і роботодавцями щодо покращення практичної підготовки фахівців.

У результаті обговорення шляхів подальшої співпраці були вироблені рекомендації для його учасників. Зокрема, Департамент агропромислового розвитку, управління агропромислового розвитку райдержадміністрацій здійснюватимуть моніторинг кадрового забезпечення галузі та визначатимуть потребу у кваліфікованих фахівцях на перспективу. Акцентовано увагу на необхідності визначення базових підприємств та створенні належних умов для стажування викладачів та практики студентів. В свою чергу, представники провідних підприємств та науковці братимуть участь у навчально-виховному процесі, визначатимуть зміст освіти та рецензуватимуть навчально-методичну літературу.

Про це повідомили у Хмельницькій ОДА
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: На Івано-Франківщині ...
Наступна новина: Мешканці зможуть впливати ...

КОМЕНТАРІ