У квітні на Львівщині пройде Третій Міжнародний конкурс юних піаністів  імені Василя Барвінського

У квітні на Львівщині пройде Третій Міжнародний конкурс юних піаністів імені Василя Барвінського

31.03.13 17:32 0 819
За інформацією департаменту з питань культури, охорони культурної спадщини та культурних цінностей 23-27 квітня 2013 року в Дрогобичі на Львівщині на базі Дрогобицького державного музичного училища ім.             В. Барвінського відбудеться традиційний ІІІ Міжнародний конкурс юних піаністів імені Василя Барвінського.

Як повідомила директор департаменту з питань культури, охорони культурної спадщини, культурних цінностей облдержадміністрації Наталія Гамкало – це єдиний такого роду широкомасштабний музичний конкурс на Заході держави.

Основною метою конкурсу є виявлення обдарованих дітей, зростання виконавської майстерності юних музикантів, пропагування фортепіанної творчості Василя Барвінського, української музики, композиторів світової класики та піднесення високого рівня фортепіанного мистецтва в Україні.

За умовами конкурсу до участі допускаються учні шкіл естетичного виховання, шкіл обдарованих дітей, шкіл-десятирічок, дитячих шкіл мистецтв, дитячих музичних шкіл, шкіл педагогічної практики при музичних училищах, учні музичних училищ, ліцеїв та коледжів.

До участі в цьогорічному змаганні молодих музикантів зголосилося понад 50 учасників, які виступатимуть в трьох вікових групах: молодшій (від 5 до 10 років), середній (від 10 до 15 років), старшій (від 15 до 19 років). Журі конкурсу складають авторитетні музиканти з України, Литви, Польщі

Завершенням конкурсу стане урочисте нагородження лауреатів, концерт переможців та членів журі.

Організаторами заходу є департамент з питань культури, охорони культурної спадщини, культурних цінностей облдержадміністрації та Дрогобицьке державне музичне училище імені В.Барвінського.

Про це повідомили у Львівській обласній державній адміністрації
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: На Івано-Франківщині ...
Наступна новина: Вища ліга (жінки). "Динамо" ...

КОМЕНТАРІ