На Івано-Франківщині концесія - це інструмент для залучення інвестицій в розвиток ЖКГ, - Руслан Гусак

На Івано-Франківщині концесія - це інструмент для залучення інвестицій в розвиток ЖКГ, - Руслан Гусак

31.03.13 13:22 0 1246
Правові засади відносин концесії державного та комунального майна, а також умови та порядок її здійснення «з метою підвищення ефективності використання державного і комунального майна, забезпечення потреб громадян у товарах (роботах, послугах)» регулює Закон України «Про концесії» від 1999 року.

А оскільки майже всі підприємства житлово-комунального господарства в області знаходяться у власності територіальних громад міст та селищ, лише власникам приймати рішення про їх передачу в концесію, прописавши в концесійному договорі всі умови. Тому поширене у місцевих ЗМІ твердження Руслана Марцінківа, народного депутата України, про те, що «концесія є інструментом прихованої приватизації комунальних підприємств», не відповідає дійсності, переконаний заступник голови облдержадміністрації Руслан Гусак. За його словами, концесія - це інструмент для залучення інвестицій. Тим більше, невірним є твердження щодо штучного банкрутування підприємств. Адже встановлення тарифів здійснює Національна комісія регулювання ринку житлово-комунальних послуг для своїх ліцензіатів (747 підприємств), а для решти тарифи встановлюють органи місцевого самоврядування. У разі встановлення тарифів нижче від рівня їх економічного обгрунтування, держава передбачає різницю у тарифах. Зокрема, на 2013 рік в державному бюджеті на відшкодування різниці у тарифах передбачено 5,2 млрд. грн.

Довідково

Концесія – це надання юридичній або фізичній особі (суб’єкту підприємницької діяльності) права на створення, будівництво) та управління (експлуатацію) об’єктом концесії (строкове платне володіння), за умови взяття на себе концесіонером зобов’язань по створенню (будівництву) управління об’єктом концесії майнової відповідальності та можливого підприємницького ризику. Право на концесію надають уповноважені органи виконавчої влади чи органи місцевого самоврядування на підставі концесійного договору на платній та строковій основі. Завдання Уряду - забезпечити прозорість у прийнятті рішень щодо передачі об’єктів в концесію, формування прозорої тарифної політики, забезпечення стандартів надання послуг. Органи місцевого самоврядування мають повноваження контролю за виконанням концесійної угоди. Спільне завдання всіх гілок влади - своєчасне надання послуг громадянам та співвідношення їх якості і вартості.

Про це повідомили у Івано-Франківській обласній державній адміністрації
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
5 (голосів: 1)
Попередня новина: На Буковині піша хода ...
Наступна новина: Львівщина: підрозділи ГУ ...

КОМЕНТАРІ