Секретар Чернівецької міської ради привітав визволителів Чернівців

Секретар Чернівецької міської ради привітав визволителів Чернівців

31.03.13 10:49 0 1068
Урочиста зустріч керівництва міста й області з активом Чернівецької міської організації ветеранів України з нагоди 69-ї річниці визволення Чернівців від німецько-фашистських загарбників відбулася 29 березня, у приміщенні Центрального палацу культури Чернівців.

З нагоди свята ветеранів вітали голова Чернівецької обласної державної адміністрації Михайло Папієв, заступник голови Чернівецької обласної ради Валентин Маніліч, секретар Чернівецької міської ради Віталій Михайлішин, консул-радник Генерального Консульства Російської Федерації в м. Львові Вадим Басинський та голова Чернівецької міської організації ветеранів України Павло Бажерін.

Керманич міста відзначив визволителів Чернівців грошовими винагородами.

«Нині ми відзначаємо 69-ту річницю визволення нашого міста від фашистської окупації, яка тривала 33 місяці, – зазначив Віталій Михайлішин. – Час не применшує мужнього подвигу воїнів, які принесли чернівчанам мир і спокій, зберегли унікальну архітектуру нашого міста. Низько схиляю голову перед нетлінною пам’яттю полеглих визволителів Чернівців і висловлюю щиру вдячність ветеранам Великої Вітчизняної війни. Ваша мужність, героїзм, нескореність духу є для нас авторитетним прикладом. Ми вас глибоко шануємо й намагатимемось і надалі доводити це повсякденною суспільною увагою, турботою та піклуванням.»

На урочистостях були присутні люди, які брали участь у визволенні Чернівців.

Михайлина Валентина Пилипівна. 16-ти річною дівчиною вона в перші дні війни з’явилась у військомат, щоб її зарахували до лав Червоної армії. Пройшла всю Велику Вітчизняну війну у бойових частинах санітаром, за час війни нагороджена двома бойовими нагородам, орденом «Червоної зірки» і медаллю «За відвагу». Вона і працює в одному з методичних закладів міста.

Суров Олександр Іларіонович на фронті з 1943 року. Брав участь у визволенні міст і сіл України, закінчив війну у Берліні. Був двічі поранений. За мужність і відвагу під час війни нагороджений двома бойовими орденами.

Про це повідомили у Чернівецькій міській раді
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: У Львові на зустрічі з ...
Наступна новина: Голова Львівської ОДА ...

КОМЕНТАРІ