150-річчя з дня створення перших залізничних формувань на території України відзначили в Чернігові

150-річчя з дня створення перших залізничних формувань на території України відзначили в Чернігові

31.03.13 15:13 0 984
28 березня у Чернігові в міському Палаці культури відбулися урочисті заходи з нагоди 150-ї річниці з дня створення перших військових залізничних формувань на території України.

Військовослужбовців 8-го Чернігівського навчального центру Державної спеціальної служби транспорту з визначною подією привітав міський голова Олександр Соколов. Він відзначив важливу роль військових залізничників у господарському та економічному житті держави. Міський голова висловив упевненість, що військовослужбовці, які нині служать та проходять навчання у колишньому залізничному полку, будуть продовжувати кращі традиції своїх попередників та примножувати добрі справи.

Військовослужбовців також привітали і вручили нагороди та відзнаки начальник 8-го Чернігівського навчального центру Державної спеціальної служби транспорту, полковник Степан Гута, керуючий справами виконавчого апарату обласної ради Сергій Фесенко, заступник начальника відділу взаємодії з правоохоронними органами та оборонної роботи апарату Чернігівської обласної державної адміністрації Сергій Межений, керуючий Чернігівської єпархії Української Православної Церкви, архієпископ Чернігівський і Новгород-Сіверський Амвросій.

Завершилися урочистості традиційно – святковим концертом.

Довідково: 8-й навчальний центр Державної спеціальної служби транспорту був утворений у серпні 1949 року. За досягнуті показники у військовій підготовці сержантів та фахівців для частин залізничних військ підрозділ нагороджено перехідним Червоним Прапором Військової Ради залізничних військ. Особовий склад частини брав участь у будівництві міжнародної залізничної лінії Володимир-Волинський – Грубешув (Польша), прокладанні Байкало-Амурської Магістралі, в роботах з ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській АЕС. Чимало робіт виконали військовослужбовці полку й на Чернігівщині. До 50-річчя з дня створення частини залізничному полку присвоєно почесне звання Чернігівський. У 2004 році Чернігівський залізничний полк був переформований у 8-й навчальний центр Державної спеціальної служби транспорту.

Про це повідомили у відділі зв’язків з громадськістю Чернігівської міської ради
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Дитяча Школа анімації: ...
Наступна новина: ITF Франція. Заневська ...

КОМЕНТАРІ