На Житомирщині вжито всіх заходів для попередження створення надзвичайної ситуації через паводки

На Житомирщині вжито всіх заходів для попередження створення надзвичайної ситуації через паводки

31.03.13 15:55 0 920
«Попередження надзвичайної ситуації, а в разі її виникнення – оперативне подолання її наслідків, – це спільна проблема для всієї країни. Навколо її вирішення мають бути об’єднані зусилля влади, бізнесу та громадян. Люди повинні мати достовірну інформацію. Влада має бути об’єктивною перед своїми громадами. Тому я наполягаю і підкреслюю на необхідності широкого інформування населення про всі протипаводкові заходи» - наголосив під час робочого візиту до Волинської області Віце-прем’єр-міністр України Олександр Вілкул.

на розширеній нараді з керівниками департаментів та керівників облдержадміністрації голова облдержадміністрації Сергій Рижук акцентував на необхідності постійного контролю та вжиття всіх заходів для попередження надзвичайної ситуації в області через повені. Очільник області доручив керівнику обласного управління водних ресурсів контролювати ситуацію та інформувати населення про всі протипаводкові заходи.

Для виконання протиповеневих робіт на об’єктах облводресурсів Житомирщини створено 41 аварійну бригаду, які укомплектовані необхідною технікою в кількості 66 одиниць, при необхідності буде задіяно 280 чоловік. Приведено в готовність шість автономних джерел електропостачання водогосподарських організацій, дев’ять плавзасобів та вісім одиниць насосного обладнання.

За даними облгідрометеоцентру внаслідок сильних снігопадів 22-24 березня в басейнах річок Житомирської області сформувались значні снігозапаси, що становили в середньому по басейнах річок: Случ до Новоград-Волинського - 106мм, Уборть - 70мм, Уж - 70мм, Тетерів до Житомира - 50мм. За підрахунками, об’єм води від танення існуючого снігу орієнтовно буде складати близько 1,4 млрд.м3, що становить 50% річного стоку в межах області.

Водогосподарськими організаціями області вжито відповідних заходів. Обласне управління водних ресурсів тісно співпрацює із обласною і районними державними адміністраціями, Державною службою з надзвичайних ситуацій, органами місцевого самоврядування та користувачами водних об’єктів. Додатково проведено спільне обстеження гідровузлів водних об’єктів та вжито заходів щодо недопущення виникнення надзвичайних ситуацій.

За інформацією обласного управління водних ресурсів на затоплень та підтоплень дворів населення немає. Питання знаходиться на постійному контролі обласної влади, обласного управління водних ресурсів та Державної служби з надзвичайних ситуацій.

Про це повідомили у Житомирській ОДА
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: Південна Корея і США ...

КОМЕНТАРІ