Південна Корея і США стежать за активністю в КНДР

Південна Корея і США стежать за активністю в КНДР

31.03.13 15:56 0 957
У міністерстві оборони Південної Кореї заявили, що разом зі США стежать за підозрілими об’єктами на території Північної Кореї. Про це повідомляє "Радіо Свобода".

Південнокорейська новинна агенція Yonhap повідомила з посиланням на неназване військове джерело, що недавно на ракетних об’єктах Північної Кореї спостерігався рух військ і транспорту.

Раніше США для участі в спільних американсько-південнокорейських військових навчаннях надіслали два бомбардувальники B-2, здатні нести ядерні заряди.

А міністр оборони країни Чак Гейґел заявив, що провокативні дії і риторика Пхеньяна загострює ситуацію на Корейському півострові, і що США готові до будь-яких несподіванок з боку КНДР.

«Ми маємо дати зрозуміти, що сприймаємо дуже серйозно провокації Північної Кореї і дамо на них відповідь», – заявив Гейґел.

Північна Корея заявляє, що привела свої ракети в стан готовності для можливого удару по континентальній частині США і військових базах у Тихому океані й у Південній Кореї. Державні ЗМІ повідомили, що лідер КНДР підписав відповідний указ вчора пізно ввечері.

Північна Корея, яка в березні провела своє третє ядерне випробування, протягом останніх тижнів погрожує ядерними ударами по Сполучених Штатах і Південній Кореї.

У середу офіційний Пхеньян заявив, що війна «може спалахнути в будь-який момент». КНДР також твердить, що розглядає анулювання перемир’я, яким завершилися бойові дії Корейської війні в 1953 році.
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: "Ліверпуль" може ...

КОМЕНТАРІ