Голова облдержадміністрації Борис Клімчук: Ми очікуємо можливого паводку, однак вживаємо усіх доступних заходів для убезпечення територій та населення

Голова облдержадміністрації Борис Клімчук: Ми очікуємо можливого паводку, однак вживаємо усіх доступних заходів для убезпечення територій та населення

01.04.13 11:03 0 1059
«Усі служби області готові до можливого паводку», - про це заявив голова облдержадміністрації Борис Клімчук на брифінгу для обласних та всеукраїнських ЗМІ. Спілкування з журналістами відбулося на території захисної дамби у селищі Любешів, яка захищає будинки та господарства мешканців населеного пункту від 2011 року.

«Загалом в області, починаючи з 2010 року, роботи із забезпечення безперебійного проходження вод, виконані на 65%. Цього вдалося досягти завдяки сприянню та на виконання доручень Президента України та Уряду. Розчищені меліоративні канали, русла річок, відремонтовані насосні станції – роботи тривають постійно», - наголосив Борис Клімчук.

«На разі ми не драматизуємо ситуацію на Волині. Ми моделюємо можливий розвиток подій та, виходячи з цього, вживаємо усіх запобіжних заходів», - повідомив голова облдержадміністрації. «У тих населених пунктах, де можливі підтоплення, створено додаткові запаси продуктів харчування та питної води. Те саме зроблено і у закладах освіти та медицини», - підкреслив він.

Щодо майбутніх завдань, то Борис Клімчук зазначив: «Проекти вже готові, ми будемо працювати там, де 20 років нічого не робилося. Приведення до ладу нижньої течії Турії, старого русла Прип’яті, старих каналів – наші завдання. Плануємо влітку завершити роботи, щоб бути впевненими у стабільності ситуації».

 

Про це повідомили у прес-службі прокуратури Волинської облдержадміністрації
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ