В Луцьку члени спостережної комісії при виконавчому комітеті міської ради провели виїзне засідання у міському відділі кримінально-виконавчої інспекції

В Луцьку члени спостережної комісії при виконавчому комітеті міської ради провели виїзне засідання у міському відділі кримінально-виконавчої інспекції

01.04.13 17:30 0 1167
Голова комісії, перший заступник міського голови Святослав Кравчук разом із членами комісії поспілкувалися з начальником управління Державної пенітенціарної служби України у Волинській області Олександром Герасимчуком та начальником Луцького міського відділу кримінально-виконавчої інспекції Аллою Павловською.

Члени комісії оглянули приміщення установи та обговорили актуальні проблеми роботи міськвідділу кримінально-виконавчої інспекції.

Нині у цій структурі на обліку перебуває 505 осіб. Частина з них є неповнолітніми.

Начальник управління Державної пенітенціарної служби України у Волинській області Олександр Герасимчук зазначив, що однією із проблем є працевлаштування засуджених осіб. За його словами, працедавці не хочуть брати таких людей на роботу через їхнє минуле. Він зауважив, що у багатьох громадян є упереджене ставлення до засуджених осіб. На його переконання, треба руйнувати стереотипи стосовно людей, які оступилися у своєму житті. Олександр Герасимчук зауважив, що багато в’язнів після звільнення з колоній хочуть повернутися до нормального життя. Однак, не знайшовши роботу, а через це не маючи засобів на існування, вони повторно йдуть на злочини.

Члени комісії поспілкувалися з одним із колишніх засуджених, який нині перебуває у пошуку роботи. Він скаржився на те, що працедавці, дізнаючись про його судимість, відмовляються брати до себе на підприємство. Члени спостережної комісії намагатимуться допомогти йому у вирішенні цього питання.

Також Олександр Герасимчук зауважив, що Маневицька та Цуманська виправні колонії, Ковельська виховна колонія мають власну виробничу базу. Асортимент продукції, які там виготовляється, досить широкий та за прийнятними цінами. Зокрема, це дерев’яні меблі, вироби з металу та каменю тощо. За його словами, за виконану роботу в’язні отримують заробітну плату.

Крім того, інспектори міського відділу кримінально-виконавчої інспекції поінформували присутніх про роботу, яка ведеться щодо неповнолітніх осіб, які перебувають у них на обліку. Вони просили допомогти у здійсненні соціального нагляду за цією категорією громадян зі сторони соціальних служб міської ради. Начальник міського відділу кримінально-виконавчої інспекції Алла Павловська зауважила, що не завжди її підлеглі можуть проконтролювати як неповнолітні, які є у них на обліку, проводять свій вільний час.

Члени спостережної комісії пообіцяли допомогти у вирішенні цього питання.

Про це повідомили у Луцькій міській раді
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Івано-Франківщина: за ...
Наступна новина: На Хмельниччині ...

КОМЕНТАРІ