На Хмельниччині пріоритет позашкільної освіти не підлягає ніяким сумнівам

На Хмельниччині пріоритет позашкільної освіти не підлягає ніяким сумнівам

01.04.13 15:14 0 1077
На цьому наголосив Юрій Кучерявий під час наради директорів позашкільних навчальних закладів району, керівників гурткової роботи науково-технічного та художньо-естетичного напрямів.

У нараді, яка відбулась 29 березня на базі Дунаєвецького районного Будинку творчості взяв участь директор Департаменту освіти і науки, молоді та спорту обласної державної адміністрації Віктор Очеретянко.

Захід розпочався з презентації роботи гуртків, які працюють на базі районного закладу позашкільної освіти, під час якої посадовці ознайомлювались зі здобутками, досвідом, спілкувались з гуртківцями.

«Основне завдання позашкільної освіти – це розвиток творчих здібностей дітей. На цьому акцентується значна увага , коли ми говоримо про впровадженні соціальних ініціатив Глави держави у гуманітарній сфері. Ми започаткували такі зустрічі з метою привернення уваги до проблем у галузі позашкільної освіти та пошуку шляхів їх вирішення. Те, що для першого проведення такого заходу обрано Дунаєвецький район зумовлено унікальністю самого району у плані розвитку позашкільної освіти. Підтвердженням цього стала шня презентація», - сказав директор Департаменту в інтерв’ю ЗМІ.

Віктор Іванович, також, акцентував увагу на основних завданнях позашкілля, на перспективах та проблемах розвитку позашкільної освіти в Хмельницькій області та Дунаєвецького району зокрема.

Після презентації відбулось пленарна частина наради, під час якої піднімались проблемні питання тенденції розвитку позашкільної освіти в районі, робився детальний аналіз роботи районного закладу з даного напряму роботи та результативності гурткової роботи.

На проблемних питаннях розвитку позашкільної освіти зауважив і голова районної державної адміністрації Юрій Кучерявий.

«Те, що 2013 рік оголошено Президентом України Роком дитячої творчості – гарна звістка для всіх, хто небайдужий до долі дітей. Адже кожна дитина – творча індивідуальність, яка потребує особливого підходу. Цей Указ Президента має стати поштовхом до розвитку позашкільної освіти не тільки в Україні, але й на Дунаєвеччині. Безперечно, що на рівні держави це робиться з метою створення умов для творчого, інтелектуального, духовного та фізичного розвитку дітей, виявлення і підтримки юних талантів та обдарувань, організації змістовного дозвілля дітей, вдосконалення виховної роботи та розбудови системи позашкільної освіти.

Хочу зазначити, що питанню подальшого розвитку галузі позашкільної освіти району з боку адміністрації буде приділено максимальну увагу», - наголосив Юрій Кучерявий.

Про це повідомили у Хмельницькій ОДА
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ