Хмельницька область до проходження весняного льодоходу готова

Хмельницька область до проходження весняного льодоходу готова

01.04.13 15:52 0 908
Під керівництвом Віце – Прем’єр – міністра України Олександра Вілкула відбулась всеукраїнська селекторна нарада щодо дій центральних і місцевих органів влади з метою запобіганням підтоплення населених пунктів і територій, забезпечення реагування на можливі надзвичайні ситуації у період пропуску повені та льодоходу. У заході взяли участь керівники структурних підрозділів та спеціальних служб регіону на чолі з першим заступником голови облдержадміністрації Вадимом Гаврішком.

В найближчі 3 – 5 днів по всій території України спостерігатиметься значне підняття температури, що зумовить інтенсивне танення снігу та можливість виникнення паводку. За словами урядовця, в зону так званого ризику потрапляє частина центральної, північна та західна Україна. Ускладнює ситуацію в даних регіонах опади у вигляді дощу. Зважаючи на товщину наявного снігового шару танення в західній частині країни буде відбуватись впродовж 4 – 7 днів, що в свою чергу буде супроводжуватись підняттям рівня поверхневих вод. А тому особливу увагу потрібно звернути на безперешкодне проходження талої води то річках. Дане завдання стосується усіх областей країни без винятку.

Власне, що стосується безпосередньо Хмельницької області, то за словами Олександра Вілкула на Хмельниччині занепокоєння викликають 2570 ставків, які становлять загрозу підтоплення сільськогосподарських угідь та населених пунктів. Поряд з тим, 1682 гідроспоруди не мають постійних власників, частина дамб даних споруд знаходяться в захаращеному стані, які в свою чергу становлять потенційну небезпеку. А тому дане питання повинно знаходитись на чіткому контролі в обласного керівництва. В свою чергу Вадим Гаврішко зазначив, що обласною державною адміністрацією з метою безпечного проходження весняного льодоходу вжито всіх необхідних заходів. В області створений та працює оперативний штаб та його робоча група та створено місцеві штаби які працюють в посиленому режимі. Окрім того, відпрацьовано та введено в дію відповідний регіональний план. Всього до складу угрупованих сил залучено 967 одиниць техніки, 447 плавзасобів та близько 1680 чоловік. Окрім того, на ліквідацію можливих негативних наслідків паводку створено резервний фонд, який складає 3,6 млн грн. І на завершення доповіді, вадим Дмитрович зазначив, що Хмельницька область до проходження весняного льодоходу та паводків готова.

Про це повідомили у Хмельницькій ОДА
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: НХЛ. Вирішальна шайба ...

КОМЕНТАРІ