Олександр Вілкул: Під час проведення протипаводкових заходів не повинно бути допущено спекулятивного підняття цін на продукти та медикаменти

Олександр Вілкул: Під час проведення протипаводкових заходів не повинно бути допущено спекулятивного підняття цін на продукти та медикаменти

01.04.13 19:22 0 1049
Під час проведення всеукраїнської селекторної наради щодо дій центральних і місцевих органів виконавчої влади, пов’язаних із запобіганням підтоплення населених пунктів і територій, забезпечення реагування на можливі надзвичайні ситуації у період пропуску повені та сходження криги у 2013 році Віце-прем’єр-міністр України Олександр Вілкул поставив низку завдань перед керівниками обласних державних адміністрацій, а саме:

забезпечити безпеку громадян, населених пунктів і стратегічних об'єктів;

посилити режим лікарень і «швидкої допомоги»;

створити необхідні продовольчі запаси та медикаментів. Не повинно бути допущено спекулятивне підвищення цін;

забезпечити групи реагування будівельними матеріалами, мобільними дамбами і насосами;

закінчити очистку зливових каналів і водостоків;

провести необхідний спуск паводкових вод, у тому числі за рахунок вільних ємностей на водосховищах;

забезпечити безперебійну роботу громадського транспорту відповідно до графіка;

«Громадяни також повинні своєчасно отримувати інформацію. Щодня в облдержадміністраціях регіонів з високим ризиком підтоплень повинні проводитися брифінги для ЗМІ», - сказав Віце-прем’єр-міністр України Олександр Вілкул.

Інформація має бути розміщена на сайтах обласних і районних адміністрацій, мерій міст, територіальних підрозділів Служби з надзвичайних ситуацій.

Обласні державні телерадіокомпанії повинні представляти інформацію у всіх передачах новин і «біжучим рядком». Задіяні повинні бути всі комунальні ЗМІ.

Олександр Вілкул зауважив, що 60% водних ресурсів Дніпра та інших транскордонних річок формуються за межами України, тому необхідно посилити координацію дій з урядами та службами з надзвичайних ситуацій сусідніх держав.

Про це повідомили у Хмельницькій ОДА
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ